Изложби

Арт галерия "Le Papillon" представя еднодневна изложба "Звук и цвят"

Представяне на Пленера на Дарик радио

◊ ПОКАНА

Арт галерия Le Papillon представя

еднодневна изложба -

представяне на Пленера на Дарик радио "Звук и цвят"

23 септември 2015

 

Дарик радио събира 17 художници на традиционния, 14-ти по ред пленер "Звук и цвят" в хотел "Магнолия", Златни пясъци. Пленерът се открива на 16 септември и ще завърши с изложба в арт галерия „Папийон“ на 23 септември.

И тази година край морето отново заедно ще творят и общуват Стефан  Божков, Румен Атанасов, Тихомир Манолов, Велико Маринчевски, Камен Старчев, Атанас Гаджев и Ирма Водева. За първи път с Дарик ще рисуват Слав Недев, Миглена Александрова, Станимир Видев, Николай Бузов, Стефан Петрунов, Светла Косева, Ралица Стоицева, Зоран Мише, Калина Мавродиева и Юлий Таков. Последните трима са млади и изключително талантливи автори, които имат своите сериозни заявки на съвременната художествена сцена.

Колекцията от пленерите на Дарик наброява над 320 картини, сътворени от над 120 художници. Резултатът е една от най-богатите частни сбирки на съвременно българско изобразително изкуство. А белег за достойнствата и жизнеността на дадена колекция е способността ѝ да реагира като самостоятелен културен феномен, генериращ нови творби.

Пленерът на Дарик е единственото събитие, инициирано от частна медия в България, което не само има принос за "раждането" на нови художествени произведения, но и работи последователно за развиване и формиране на публичния интерес към съвременното визуално изкуство.

Експозиции от пленерите досега са гостували в Дом Витгенщайн, Виена; в галериите за съвременно изкуство в Ниш и Цариброд, Сърбия; в Българския културен институт в Прага, а през ноември 2015 година предстои изложба и в Българския културен център в Лондон.


Заповядайте на еднодневната изложба-представяне на 23.09.2015 г. от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия "Le Papillon", където ще присъстват и авторите - участници в пленера! 

 

От 24.09.2015 г. ще можете отново да се насладите на творбите от живописната изложба на Марина Богданова, която ще бъде отворена за посещения до 11 октомври 2015 г.

Автор:
Арт галерия Папийон
Публикация:
22.09.2015 г. 16:01
Етикети:
ВарнаАрт галерия Папийонизложба
Пленер на Дарик радио
Посетено:
1001
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21983-art-galeriya-le-papillon-predstavya-ednodnevna-izlozhba-zvuk-i-tsvyat