Изложби

„Как Аз, а как Ти?!“ - изложба на автори от Македония и България

Скулптура, живопис, графика

„Как Аз, а как Ти?!“ - изложба на автори от Македония и България


◊ СЪБИТИЕТО

На 10 септември, 18:30 ч. в Културно-информационния център на Р Македония в София (ул. "Оборище" 7) ще бъде открита съвместната изложба „Как Аз, а как Ти?!“ на автори от Р Македония и България

Гордана Хаджи-Николова Малашев (Р Македония) ще се представи със скулптури от дърво, Галина Николова (Р България) със живопис, а Кристина Битракова (Р Македония) със своите графични композиции. Изложбата ще бъде открита от директора на Центъра Васко Шутаров.


◊ АВТОРИТЕ

Гордана Хаджи-Николова Малашев е родена в Гевгелия през 1976 г. Завършила е Средното художествено училище „Лазар Личеноски“ и Факултета за изящни изкуства, специалност „Скулптура“ в Скопие (2000 г.). Магистър е по Скулптура (2003 г.). Член е на Дружеството на художниците на Македония и на още няколко художествени сдружения. Досега е реализирала 12 самостоятелни изложби в Р Македония, Русия, Франция и Германия. Има многобройни участия в групови изложби в Македония и чужбина.

Галина Николова е родена във Велико Търново през 1976 г. Завършила е специалност „Живопис“ във  Факултет по изобразителни изкуства, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, през 2001 г., след което придобива следдипломна квалификация по "Композиция в живописта". Защитила е докторска дисертация на тема: "Стилови особености на арбанашките стенописи от края на ХVІ – края на ХVІІ век" през 2007 г. През годините реализира десетки самостоятелни изложби, участник е в многобройни общи художествени изяви.

Кристина Битракова е родена в Охрид през 1976 г. Завършила е Средното художествено училище „Лазар Личеноски“ и Факултета за изящни изкуства, специалност „Графика“ в Скопие (2000 г.). Магистър е по Графика (2003 г.). Член е на Дружеството на художниците на Македония. Има многобройни участия в групови изложби в Р Македония и чужбина. Реализирала е няколко самостоятелни изложби в Македония, България и Германия.

Автор: КИЦ на Р Македония в София
10.09.2015 г. 15:37
Посетено: 920
Етикети: КИЦ на Македония в София, Галина Николова, изложба, графика, живопис, Скулптура, Кристина Битракова, Гордана Хаджи-Николова Малашев
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21936-kak-az-a-kak-ti-izlozhba-na-avtori-ot-makedoniya-i-balgariya