Изложби

„Предизборна изложба“ в Галерия 8, Варна

Автори: Алекси Иванов, Виктория Георгиева, Владислав Кирязов, Нено Белчев, Николай Божинов, Петър Костадинов

◊ ПОКАНА

Уважаеми дами и господа, 
    
На 9 септември от 18.00 в Галерия 8 се открива „Предизборна изложба“. В експозицията участват плеядата млади автори Алекси Иванов, Виктория Георгиева, Владислав Кирязов, Нено Белчев, Николай Божинов, Петър Костадинов. Това е техният артистичен поглед към предстоящите избори.

Ето какво споделя кураторът на изложбата Николай Божинов:

„През последните години гражданското наблюдение на изборния процес се превръща в един от факторите за разкриване и възпрепятстване на изборни нарушения и злоупотреба с избирателните права на българските граждани.

Нови термини като "изборен туризъм", "предизборна миграция" и други феномени като купуването на гласове, корпоративния вот и оказването на натиск върху избирателите, провокират преосмисляне на насъщната демократичност.

Настоящият проект ПРЕДИЗБОРНА ИЗЛОЖБА разглежда проблематиката, възникваща с процесите за демократичните стандарти в изборния процес и няма за цел да усвоява средства и да подпомага  дадена предизборна кампания.

Проектът обединява група художници на свободна практика, изразяващи гражданска позиция посредством художествени произведения.“

Заповядайте, ще бъде интересно!


Автор:
Борис Стателов
Публикация:
08.09.2015 г. 14:39
Етикети:
изложбаВарнагалерия 8
Предизборна изложба
Посетено:
1121
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21901-predizborna-izlozhba-v-galeriya-8-varna