Изложби

Варна Фото Фест представя „Човешки същества“ - фотографска изложба на Станислав Петера (Чехия)

Откриване на 26 юни, 18.30 часа, галерия "Графит" - Варна

Варна Фото Фест представя „Човешки същества“ - фотографска изложба на Станислав Петера (Чехия)


◊ СЪБИТИЕТО

Варна Фото Фест представя

„Човешки същества“ - фотографска изложба на Станислав Петера (Чехия)

Изложбата на Станислав Петера с прозаичното име "Човешки същества" представя един уникален, магичен свят, в който главни действащи лица са известни и неизвестни чешки персонажи, показани с ежедневните им занимания, но в имагинерна, приказна обстановка създадена от фантазията на автора.

 

◊ ЗА АВТОРА

Станислав Петера бързо се изкачва в йерархията на младите модни и рекламни фотографи в Чехия, създавайки си име на иновативен и креативен творец. Негова запазена марка е създаването на магическа атмосфера чрез уникална обработка на кадрите и ексклузивен стайлинг на сцените.

Негови фотографии са публикувани в най-добрите модни списания (Harper's Bazaar, Elle, Dolce Vita).

По време на обучението си в Париж, Станислав трупа знания и умения от опита на най-добрите модни фотографи в света и в същото време усъвършенства стила си в обработка на фотографии за Vogue и редица международни марки.

Станислав Петера води лекции по Рекламна Фотография и Постпродукция в следните университети: UTB Zlín (2008), Charles University Prague (2009), University of Economics Prague (2012), University of West Bohemia (2014)

Автор:
Димитрина Василева
Публикация:
23.06.2015 г. 13:47
Посетено:
1121
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21672-varna-foto-fest-predstavya-choveshki-sashtestva-fotografska-izlozhba-na-stanislav-petera-chehiya