Изложби

Варна Фото Фест представя „To The Bone“ - фотографска изложба на Любомир Сергеев

Откриване на 26 юни, 18.30 часа, галерия "Графит" - Варна

Варна Фото Фест представя „To The Bone“ - фотографска изложба на Любомир Сергеев


◊ СЪБИТИЕТО

Варна Фото Фест представя „To The Bone“ - фотографска изложба на Любомир Сергеев

Изложбата е селекция от последните творби на автора, една част от които са комерсиални проекти, други - лични. Всички са обединени от идеята за движение, пространство или история. Всяка една фотография следва предварително замислена идея и разказ.

“To The Bone” или “До мозъка на костите” в превод на български е израз, който в случая изразява отдадеността на автора към своите проекти и отделянето на внимание на всеки пиксел от дигиталната творба.

 
◊ ЗА АВТОРА

Любомир Сергеев е роден през 1978 г. в Търговище. Израства във Варна. Често добавя концептуален авторски поглед към рекламната фотография, където се изявява най-активно. В персоналните му творби основно място заема афинитетът му към танца, спорта и движението като цяло. Редовно се ангажира със социални и благотворителни проекти.

Реализирал е изложби в Испания, Италия, Украйна, Лондон и Ню Йорк. Творбите му са показвани и в десетки галерии в множество български градове.

Редовно е лектор и организатор на уъркшопи в България и в страни като Испания, Белгия и Италия. Печелил е множество родни и не по-малко международни конкурси. Сред по-значимите му отличия са най-престижната награда във фотографския свят - статуетката Виктория - Гран При на Trierenberg Super Circuit, Фотограф на годината в най-големия в света фотографски конкурс Oneeyeland, както и два златни и един сребърен медал от най-престижния европейски конкурс PX3 в категория реклама. Селектиран е в топ 200 на най-добрите дигитални фотографи в света от международно признатия Luerzer’s Archive
.

Автор:
Димитрина Василева
Публикация:
23.06.2015 г. 13:42
Етикети:
Посетено:
1852
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21671-varna-foto-fest-predstavya-to-the-bone-fotografska-izlozhba-na-lyubomir-sergeev