Изложби

"Summertime XI" в галерия "Париж"

Галерия „Париж“ посреща лятото с традиционната си обща лятна експозиция

"Summertime XI" в галерия "Париж"


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Париж"
представя

"Summertime XI"
обща лятна експозиция

22 юни 2015 – 10 септември 2015

 

На 22 юни 2015 година столичната галерия „Париж“ посреща лятото с единадесетото издание на традиционната си лятна експозиция – „SUMMERTIME”. Това е една от най-обичаните от художниците експозиции. В нея участие взимат почти всички автори на галерия „Париж“, което я прави и подходящ форум за представяне на нови за галерията имена.

Тази година това са двама автори с доста ярък стил – Севда Потурлян и Александър Василев-Василевса, които с лекота се вписват в основния критерий за подбор на художници с индивидуален и разпознаваем стил на твореца, без значение дали става въпрос за самобитен художник или такъв с академично образование.

Останалите участници са добре познатите хиперреалисти – Бойко Колев, Андриан Бекяров и Мирослав Иванов, творящите в сферата на магическия реализъм и сюрреализма – Кирил Митовски, Росен Кръстев, Георги Йорданов, Марина и Димитър Богданови, представителите на наивизма – Росен Рашев-Рошпак, Петър Димов и Димитър Вецин. Към тях се присъединяват с едно закачливо, лятно намигване живописните творби на Нора Ампова и Ролана от Литва, както и керамичните произведения на Димитър Николаев.

Галерията не е забравила да включи творби и на своите автори, творящи предимно в чужбина – Руслан Котев (Лондон), Цветомир Асенов (Париж) и Петър Бояджиев и Даниела Зекина (Монреал, Канада).

Цялата тази лятна амалгама от цветове и стилове ще може да се разгледа в галерия „Париж“ до края на лятото, както и онлайн в сайта на галерията.

Галерия "Париж"
София, ул. „Цар Самуил“ 47
www.gallery-paris.com

 

Пожелаваме Ви цветно и незабравимо лято!


Автор: Борис Павлов
21.06.2015 г. 18:33
Посетено: 1158
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21665-summertime-xi-v-galeriya-parizh