Изложби

„Отстояния“ - фотографска изложба на Надежда Шипкова

В рамките на Месец на фотографията 2015

„Отстояния“ - фотографска изложба на Надежда Шипкова


◊ СЪБИТИЕТО

Фотографска изложба „Отстояния“
Надежда Шипкова

03.06. – 23.06.2015
 Център за култура и дебат Червената къща, София, "Любен Каравелов" 15

Откриване 03.06. от 19:00 ч.

„Отстояния“ визуализира разсъждения за връзката между самотата и творчеството чрез серия портретни фотографии на хора работещи в сферата на изкуството. Интимността на домашната или работна атмосфера и дистанцията на откритите пространства се свързват визуално или асоциативно чрез детайлите на средата в 12 пана в големи формати.

Отстояния“ поставя въпроси за съотношението на човека към света и света към твореца. Сами / самотни. Вън / у дома. Близо / далеч. Дребни / значими. Липсващи / ненужни. Дефиниране на значимостта ни чрез потребността на другите или чрез собственото ни усещане за света. Вътрешният ни свят в който сме божествено значими и светът извън нас в който сме нищожни. Сублимацията чрез творчество като спасение.

„Творчеството, вътрешното желание и необходимост да се създава изкуство и самотата като духовно и физическо състояние са две теми, които ме занимават особено много през последните години. Настоящата изложба е плод на лични преживявания в тези посоки и търсене и изследване на връзката помежду им.“ Надежда Шипкова

В изложбата можете да видите портрети на:

Аршалуис Казасян
Владимир Иванов
Владислав Христов
Вили Тодорова
Гаро Кешишян
Евгения Христова
Кирил Аспарухов
Мирослав Йотов
Надежда Чипева
Ружа Стойнова
Стоян Николов
Янина ПетроваНадежда Шипкова е родена и работи във Варна. Надежда е завършила магистърска степен по компютърни науки и психология. Занимава се с фотография от 2007-ма година. От 2012 г. до сега има реализирани шест самостоятелни изложби показвани в София, Варна и Бургас. Участник е в над 40 национални и международни изложби между които „Лявото око“ 2015 показвана в Експо баня София и на Пролетен фестивал на съвременно изкуство, Благоевград; „Август в изкуството“ 2014 – международно биенале за съвременно изкуство, ГХГ Варна и др. През 2013 г. получава титла АФИАП от Международната Федерация по фотографско изкуство. Носител е на над 10 награди в различни фотографски конкурси.


Изложбата се провежда в рамките на Месец на фотографията 2015.

 
Автор: Организаторите
03.06.2015 г. 10:25
Посетено: 1504
Етикети: Фотографска изложба, Отстояния, Месец на фотографията 2015, Надежда Шипкова
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21561-otstoyaniya-fotografska-izlozhba-na-nadezhda-shipkova