Изложби

"Страхове и сладкиши" - изложба на Румен Кожухаров

Галерия за съвременно изкуство и дизайн „Steppenwolf Gallery“ представя

"Страхове и сладкиши" - изложба на  Румен Кожухаров


◊ ИЗЛОЖБАТА

Страхове и сладкиши
Шеста самостоятелна изложба на Румен Кожухаров

На 29 май 2015 г. от 19:30 часа в Арт център „Степния вълк” на бул. „Васил Левски“ 150 ще бъде открита шестата самостоятелна изложба на Румен Кожухаров „Страхове и сладкиши“.

Изложбата може да бъде разгледана до 12 юни 2015 г.


Темата, седяща зад десетте впечатления, които ще бъдат представени, е тясно свързана със сблъсъците на човешкото съзнание през бурите на досадното тленно пътешествие. Задължаваща част от жизнения път на една лична картина, стрита с консервативната натрапчивост на сивите облаци, кръжащи пред хоризонтите от чистота - това е кървящата мъгла от непровокативните черупки и сигурното гаснене на една младост. Младостта, прескачана и потъпквана с отвращение чрез задължително общуване с отразимата досадност на гостите в единствен, последен карнавал. Едно поредно представление на лицемерието и слабостта, маскиращи истината пред самия себе си, обгръщайки в заблуди собствените представи и тези на останалите. В тънките пороци на искрените чувства, поредните размазани живописни определения греят за чуждото подслушване. Чистите слънца, блъскащи по вратата на страховитите, отблъсквани и строго забулени сладки тайни, проблясват с надежда по друга вяра-тази на рязкото разграничаване и отказване от маските - консонансния писък по истинността, чистотата и простотата на онова, което е естествено закодирано в нас.
Авторът


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Румен Атанасов Кожухаров е роден през 1990 г. в град София и е четвърто поколение художник. Завършил е две бакалавърски степени - „Живопис и стенопис“ и „Интериорен и пространствен дизайн“ в Нов български университет (2013 г.), 3 магистърски степени - „Пространствен дизайн“, и „Живопис“ в НБУ (2014 г.) и „Стенопис“ в Национална художествена академия (2015 г). До този момент Румен Кожухаров е участвал в над 30 общи изложби, като зад гърба си има 5 самостоятелни експозиции. Понастоящем е художник и дизайнер на свободна практика и докторант в Нов български университет.


 
Автор:
Евелина Гебрева, галерист
Публикация:
28.05.2015 г. 20:57
Посетено:
1706
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21533-strahove-i-sladkishi-izlozhba-na-rumen-kozhuharov