Изложби

Първа изложба в новооткритата галерия "Етюд"

Христо Градечлиев, Мила Искренова, Ани Колиер, Лиляна Дворянова

Първа изложба в новооткритата галерия "Етюд"


◊ СЪБИТИЕТО

Заповядайте на първата изложба на галерия "Етюд":

Фотография - графика - колаж - живопис


Откриване: 29.05.2015 от 18:00 ч.
Адрес: площад "Журналист", ул. "Ц. Церковски" 35


Участници в изложбата:

Христо Градечлиев завършва Националната художествена академия при проф. Илия Бешков. Работи в областта на графиката, илюстрацията, плаката, графичния дизайн, сценографията и киното.

Мила Искренова е сред най-изявените български хореографи, работещи в сферата на съвременния танц. Автор е на две книги: „Радостта на тялото” и „Вкусът на Твоето тяло” и на пиесата „Меломимик”.

Ани Колиер
от 20 години живее и работи в САЩ. Тя е позната на българската публика от честите й завръщания в родината, където е представяла спектакли в НДК, в Софийската опера, в театър София. Повече от 10 години Ани е основател и директор на фондация "Етюд".

Лиляна Дворянова е докторант в катедра "Методика на изобразителното изкуство" (ФНПП), магистър по графичен дизайн (НБУ) и магистър по философия, СУ "Св. Климент Охридски", магистърска теза в катедра "Естетика". Участва в редица изложби. Графичен дизайнер и илюстратор на детски книги.

Светослав Николов завършва класически танц в Национално училище за танцово изкуство, класически профил. Започва работа като балетист в Националната опера в София. На едно турне с трупата в Япония си купува първият фотоапарат.
Автор:
Публикация:
24.05.2015 г. 19:02
Посетено:
2365
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21499-parva-izlozhba-v-novootkritata-galeriya-etyud