Изложби

Изложба на на Агоп Гемджиян в Галерия 8, Варна

Едно истинско съвременно изкуство - тук и сега

◊ ПОКАНА

Заповядайте на 22 май от 18.00 на откриване на самостоятелната изложба на един варненец от Ню Джърси – небезизвестния Агоп Гемджиян.

Експозицията от 30 рисунки / живопис, смесена техника и фотографии представят съвременния възглед на автора върху общочовешките ценности.  


Проф. Владимир Иванов споделя по повод изложбата на Агоп Гемджиян в Галерия 8, Варна:

“8273 км - това бе заглавието на инсталацията на Агоп Гемджиян в емблематичната изложба на 10 варненски художника, състояла се в салона на представителството на СБХ Варна през октомври/ноември 1989 г. Това е разстоянието между нашия град и Ню Йорк. Агоп измина това разстояние към американската си мечта. Сега ни гостува с една драматична изложба във Варненската Галерия 8.
  
Драматична, защото експозицията въплъщава това разстояние - с любовта и мъдростта на Малкия принц и с първичната експресия на "намерените обекти'', със задъхания текст и деформираните до крайност образи, със спомените за корена и със стъписването пред Апокалипсиса, който живеем. Една отприщена, помела всички условности енергия, която връхлита зрителя и го завихря в яростта си, в бунта срещу рамките и заблудите, срещу нелепата присъда над нашето обречено съществуване на осъдени души.
  
Едно истинско съвременно изкуство - тук и сега, без значение дали във Варна или в Ню Йорк и един надраснал всички конвенции език, който се родее с "Викът" на един друг бунтар от преди 100 години. Дали някой ще чуе ехото?
20.5.2015 г. “


Заповядайте, ще се радвам да се видим.


Галерия 8, ул. "Братя Шкорпил" 8а, 9000 Варна


Автор:
Борис Стателов
Публикация:
21.05.2015 г. 14:52
Посетено:
993
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21481-izlozhba-na-na-agop-gemdzhiyan-v-galeriya-8-varna