Изложби

Изложба на Жанета Гелевска Веляноска

Изложба живопис в Културно-информационния център на Р Македония в София

Изложба на Жанета Гелевска Веляноска


◊ СЪБИТИЕТО

На 7 май 2015 г.,
четвъртък, от 18:30 ч. в галерията на Културно-информационния център на Р Македония (ул. „Оборище“ 7) ще бъде открита изложба на Жанета Гелевска Веляноска.

П
осетителите ще могат да видят живописните произведения на авторката от Р Македония, която в момента живее и работи в Лондон, Великобритания. Картините със силно цветово присъствие са създадени чрез смесване на живописни техники, апликация, колажиране. Абстрактният или фигуративен подход в рисуването „свидетелства за моменти от живота, емоциите, чувствата, спомените или надеждите, срещите... Използва живописта, за да говори за живота си, за нейното минало и настояще“.

Авторката е носител на многобройни награди за живопис и участник в многобройни изложби във Франция, Великобритания и други европейски страни, както и в САЩ. Жанета Гелевска Веляноска е завършила Факултета по изобразителни изкуства в Скопие през 1989 година. Член е на ДЛУМ (Дружеството на художниците на Македония) от 1989 година.

Изложбата се реализира в сътрудничество с Националната галерия на Македония. Ще бъде открита от директора на КИЦ на Р Македония, Васко Шутаров.

Куратор на изложбата е Горанчо Георгиевски.




Автор:
КИЦ на Р Македония
Публикация:
07.05.2015 г. 13:39
Етикети:
КИЦ на Р Македонияживописизложба
Жанета Гелевска Веляноска
Посетено:
768
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21364-izlozhba-na-zhaneta-gelevska-velyanoska