Изложби

Арт галерия "Ларго" в първото издание на "Салон на галериите" - София

23–27 април 2015, Национален дворец на културата

Арт галерия "Ларго" в първото издание на "Салон на галериите" - София


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Ларго" ще участва в първото издание на "Салон на галериите" в НДК от 23 до 27 април. Ще представим някои от авторите, с които галерията работи от доста години: Александър Димитров, Валери Ценов, Димо Миланов, Лора Маринова, Николай Ангелов-Гари, Радослав Димитров-Бадуля и Юлиан Йорданов.
Очакваме Ви!
 
Официалното откриване на “Салон на галериите” ще бъде в 12:00 часа на 23 април 2015 г. във фоайето до Правителствен вход, а творбите ще бъдат изложени в Зала 6 и прилежащите й фоайета в НДК.
 

◊ САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ

"Салон на галериите" е най-новият проект на НДК в областта на визуалните изкуства, който ще се проведе за първи път тази година в периода 23–27 април. В рамките на четири дни пространствата на Двореца ще се изпълнят с живопис, акварел, графики, рисунки и фотографии на наши автори. Ще бъдат представени колекциите на много общински и частни художествени галерии от цялата страна.

“Идеята е
"Салон на галериите" да се превърне в ежегодно събитие, а участниците в него – галерии, автори и публика да се “срещнат и открият” на най-подходящото за целта място – Националният дворец на културата”, каза в аванс директорът на НДК Мирослав Боршош.

През четирите дни на
"Салон на галериите" ще има специално организирани срещи, дискусии и “Творческа борса”, на която ще се дискутира и проблемът за лансирането на млади автори.

Основен акцент в престижното събитие е откриващата изложба „Ретроспективно: Георги Божилов-Слона”, която ще събере за първи път в НДК всички почитатели на творчеството му. Откриването ще бъде на 24 април 2015 г. в 18:00 часа, а куратор ще бъде Анжела Данева.


 
Автор: Нели Вълчева, галерист
22.04.2015 г. 17:12
Посетено: 957
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21269-art-galeriya-largo-v-parvoto-izdanie-na-salon-na-galeriite-sofiya