Изложби

Здравко Йончев - изложба живопис

Откриване на 2 април 2015 г. от 18.30 часа в галерия „Европа”, София

Здравко Йончев - изложба живопис



◊ СЪБИТИЕТО


Здравко Йончев - изложба живопис


Откриване на 2 април 2015 г. от 18.30 часа в галерия „Европа”, София


Изложбата на един от най-ярките представители на пловдивската живописна школа обхваща творби от последните няколко години. Ще бъде представена от Борис Китанов и ще остане в галерията до 22 април. Заповядайте!


Авторът се стреми да се придържа към интимния свят на човека, като запазва оригиналния си почерк. Философското осмисляне и деликатният виц осезаемо присъстват в картините, подчертавани от светлината и движението на формите.




◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИКА


Здравко Йончев създава (1993) една от първите частни галерии – “Лукас” – притегателен център и място за срещи на художници и артисти в Стария Пловдив.

Говорител в радио “Пловдив”, илюстратор, оформител на книги, автор на карикатури. Има множество колективни и индивидуални прояви у нас и в чужбина, самостоятелни изложби в Рим, Лондон, Хановер, Ню Йорк, Кувейт, Обединените арабски емирства и други страни.

Навсякъде получава висока оценка за работата си. Носител е на почетния знак на община Пловдив за цялостен принос в духовния живот на града.

Негови творби присъстват в експозициите на много галерии и частни колекции. Картините му носят поезия, разказ, закачка, пътуване, движение, дори вихър, дълбока философия и творческа провокация.

 https://zdravkoionchev.wordpress.com/about/


Автор:
Ралица Згалевска
Публикация:
23.03.2015 г. 23:10
Етикети:
живопис
Zdravko Ionchev artist
Здравко Йончев изложба
Посетено:
1494
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21067-zdravko-yonchev-izlozhba-zhivopis