Изложби

“Релеф или изследване на повърхността“ - изложба живопис на Кирил Якимов

Изложба абстрактна живопис във Vivacom Art Hall

“Релеф или изследване на повърхността“ - изложба живопис на Кирил Якимов


◊ СЪБИТИЕТО

VIVACOM Art Hall представя изложбата “Релеф или изследване на повърхността“ на художника Кирил Якимов.

Експозицията обединява двайсет и две платна абстрактна живопис, търсещи, улавящи и отричащи връзките между понятията “повърхност”и “повърхностност”.


Колко дълбоко можеш да навлезеш в повърхността?

Повърхностността на съвременния свят лишава ли абстрактното изкуство от послания? 

А трябва ли живописта да носи послания или чистата наслада от формата и цвета е достатъчна сама по себе си?

“Желанието да създаваш картини не винаги е свързано с желанието да казваш големи и дълбоки истини за света. За мен думите често са проблем, а рисуването е най-доброто лекарство, което познавам. Затова, въпреки че много харесвам концептуални творби и инсталации, които са ангажирани и искат да говорят на публиката, аз самия не отъждествявам изобразителното изкуство с тях. За мен абстракцията е наистина друг визуален език, в който общуването не минава през смисъла, а през привличането.” - казва Кирил Якимов.

Всеки творчески импулс има различен релеф и двадесетте и две платна на Кирил Якимов са релефна карта на тези импулси - от възникването на желанието, през набъбването му до момента, в който се  излезе и се “случи” на повърхността, придобивайки собствената си форма, определения си цвят и точния си мащаб.

Експозицията ще можете да видите от 23 март до 5 април в сградата на Телефонната палата. Откриването е на 23 март от 18:30 часа.

Вход свободен.


Автор: Vivacom Art Hall
22.03.2015 г. 16:50
Посетено: 799
Етикети: абстрактна живопис, Кирил Якимов, изложба, Vivacom Art Hall, Релеф или изследване на повърхността
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/21065-relef-ili-izsledvane-na-povarhnostta-izlozhba-zhivopis-na-kiril-yakimov