Изложби

Изложба на Пламен Станчев в Художествена галерия, Добрич

Изложба живопис

Изложба на Пламен Станчев в Художествена галерия, Добрич


◊ СЪБИТИЕТО

Художествената галерия – Добрич представя от 6 до 20 март 2015 година изложба на Пламен Станчев. Откриването ще бъде на 6 март от 17:30 часа.

Пламен Станчев вече има една самостоятелна изложба - "Миг от природата в рамка" през 2013 година в галерия "Център" – Добрич, където излага повече от 40 платна. Има продадени картини в Русия, Венецуела, Япония и България.

Инженер Пламен Станчев е възпитаник на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ – Варна, Шейновски випуск 1967-1972. Плавал е дълги години по морета и океани като корабен механик от Търговския флот и е посетил повече от 80 държави. От 13 години живее със семейството си в село Котленци, област Добрич, а от 2007 година е кмет на селото. Пламен Станчев споделя, че никак не е скучно да си кмет на такова село, където живеят хора от десет националности - българи, англичани, шотландци, ирландци, холандци, австрийци, германци, виетнамци, беларусци и французи. По негова идея се реализира алеята на знамената в селото.


От платната, представени във втората изложба на Пламен Станчев, се долавя заедно с морския бриз и любовта на художника към морето. Особено място в творчеството на автора заемат и българското село, душевност и бит. Пламен Станчев умело пресъздава духа на посетени от него места. Авторът се вълнува от красотата на природата, цветята и конете и предава тези свои вълнения с четката си. Съвременно и интересно звучене имат платната, създадени в ахроматични нюанси, но с цветен акцент.

Сияна Илиева Струнчева
Автор:
Публикация:
04.03.2015 г. 17:04
Посетено:
1355
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20951-izlozhba-na-plamen-stanchev-v-hudozhestvena-galeriya-dobrich