Изложби

Галерия "Възраждане" представя Иван Милушев

"Любовни случки" - изложба акварел

Галерия "Възраждане" представя Иван Милушев


◊ СЪБИТИЕТО

На 27.01.2015 г. от 18:00 ч. в галерия "Възраждане" ще се открие изложба акварел „Любовни случки“ на Иван Милушев. Изложбата ще продължи до 16.02.2015 г.

  
Какво ли не се случва в любовната игра. Какви ли не случки се ситуират във великото докосване между мъжа и жената. Телата се превръщат в проводници на душевните вълнения и страсти и понеже е любов – всичко е позволено и красиво.

А Иван Милушев налага едно определено нежно и лирично ударение върху всичко, което е нарисувал – акварелът го улеснява и му помага, той е „нежен“  материал. Голите човеци на твореца позират изискано и естествено, отдадени деликатно, но безотказно на любовните случваемости, не се срамуват от нищо – и нас не смущават с нищо, защото любовта е природа, натуралност, истинност и вечност.

Нека се отпуснем, да се зарадваме, да се усмихнем, все пак любовта е единствения ни познат рай!
 Краси Алексиева, 2015 г.

 
◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Иван Милушев е роден през 1956 г. в Благоевград. Завършва художествена гимназия София през 1975 г., а след това НХА София през 1981 г., специалност Илюстрация при проф. Румен Скорчев. Член на СБХ. Има над 35 самостоятелни изложби и участия в множество общи изложби в страната и чужбина. От 2013 г. е директор на Благоевградската художествена галерия. През 2014 г. е е удостоен с диплом от Кеймбридж за цялостно творчество и принос в развитието на художественото изкуство. Работи с техниките на акварела, графиката и маслената живопис. Живее и работи в Благоевград.

Автор: Сим Алексиев
20.01.2015 г. 13:57
Посетено: 2068
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20676-galeriya-vazrazhdane-predstavya-ivan-milushev