Изложби

Civilizacia Obscura - поглед в сюрреалистичните реалности

Представя Петер Кумранов

Civilizacia Obscura - поглед в сюрреалистичните реалности


◊ СЪБИТИЕТО

Civilizatia obscura е покана за едно сюрреалистично пътуване към осъзнаването. Изложбата за пръв път представя 22 платна, рисувани с масло през последните 10 години.

Окото на Civilizacia obscura запечатва движението в образи, изпълнени с трансформации, пораждащи нови сюрреалистични реалности.

Представя Петер Кумранов,

от 1 до 10 декември в галерия Suspacious, на ул. "6-ти септември" № 13.

 
◊ ИЗЛОЖБАТА
 
Имаме шанс да присъстваме в точния миг на събитието, когато  последното парче от пъзела съвпада в общата картина и от случайността на времето, в пространството на градската културна сцена се появява автор от ъндърграунд зоната на съвременното изкуство.

Civilizatia obscura е покана за едно сюрреалистично пътуване към осъзнаването. Изложбата за пръв път представя 22 платна, рисувани с масло през последните 10 години. Част от платната са предоставени единствено за изложбата от частни колекции.

Окото на Civilizacia obscura запечатва движението в образи, изпълнени с трансформации, пораждащи нови сюрреалистични реалности. Разгръщането на сюрреализма в ежедневието води до формулата на осъзнатия живот – разликата между спокойствието и смелостта, умножени по вдъхновението...

Civilizatia obscura е преглед и епикриза на съвременния цивилизован свят – с неговите тъмни и цветни костюми, лакомства за очите, подаръци за тялото и духа – картините имат за цел да интерпретират блокиралата глобалност, претъпкана от железните стада на разума.

А кой е загадъчният създател на тази цивилизация? Дали името му не намеква за древни манускрипти и носители на знанието? И дали картините му също не са препратки? 

Гугъл не дава информация за други проекти или призвания на автора, но името му вече е записано на стената в лабиринта на съвременното българско изкуство.

Civilizacia obscura събира пъзела от образи от 1 до 10 декември в галерия Suspacious, на ул. "6-ти септември" № 13.

Потърсете вашите отговори на откриването на 1 декември, когато авторът ще представи картините си. И още поетично четене в превод на френски, реверанс към създателите на сюрреализма и акустична вечер.


За контакти:

Виктория Атанасова
Виа Арте
victoriata@gmail.com
0888 100 518

Автор:
Публикация:
01.12.2014 г. 14:22
Етикети:
галерия Suspaciousизложба
Петер Кумранов
Civilizacia obscura
Посетено:
850
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20451-civilizacia-obscura-pogled-v-syurrealistichnite-realnosti