Изложби

Коледна изложба на художниците от Художествената гимназия в галерия "Дебют"

И тази година авторите са обединени от идеята на изложбата “Художници създават художници”

Коледна изложба на художниците от Художествената гимназия в галерия "Дебют"
Нина Русева. Скални проходи


◊ СЪБИТИЕТО

Коледна изложба на художниците от Художествената гимназия


2-31 декември 2014

Галерия "Дебют", бул. “В. Левски” 62


На 2 декември от 18 ч. в галерия “Дебют” се открива за девети път ежегодната коледна изложба на художниците от Художествената гимназия в София. Куратор на изложбата е Атанас Ташев.

И тази година авторите са обединени от идеята на изложбата “Художници създават художници”. Участниците са с многобройни изяви в различни области: живопис, графика, скулптура, стенопис, илюстрация и приложна графика.
    
Изложбата представя автори от различни поколения, с различни естетически възгледи и различни посоки на развитие. Те следват своето призвание въпреки трудностите на живота, многобройните ангажименти на преподаватели, въпреки риска да бъдеш художник днес.

Художниците от Художествената гимназия в София са вдъхновени от вярата, че само творци могат да създават творчески личности.

Многообразието на стилове и различни естетически възгледи са израз на творческата свобода на авторите. Създава се възможност за обмен на идеи и опит от различни поколения. Удовлетворението и радостта от творческата работа ги правят близки като и улесняват приемствеността между тях.
Атанас Ташев

                       
Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
27.11.2014 г. 12:38
Посетено:
1162
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20410-koledna-izlozhba-na-hudozhnitsite-ot-hudozhestvenata-gimnaziya-v-galeriya-debyut