Изложби

Изложба "Седем рисувани детски истории" и представяне на книга с комикси

Рисунки на децата от ателие "Прегърни ме"

Изложба "Седем рисувани детски истории" и представяне на книга с комикси


◊ ПОКАНА

Скъпи приятели, с удоволствие ви каним на откриването на изложбата "Седем рисувани детски истории" и представянето на новата книга с комикси, създадени от децата от Ателие „Прегърни ме” под вещото ръководство на художника Никола Тороманов-Фичо.

Заповядайте на 26 ноември 2014, сряда, от 18:00 ч. в Експо Баня София (изложбена зала Roca) на бул. "Мария Луиза" 16.

Изложбата „Седем рисувани детски истории” и рисуваните истории, събрани в книжката, са резултат от тримесечни занимания на децата от ателие "Прегърни ме" по рисуване на комикс. Освен децата в неравностойно положение, на които "Прегърни ме" се опитва да даде шанс да открият и изразят себе си чрез изкуството, в заниманията са се включили и децата на известни наши художници и артисти. Важна крачка в тези срещи е възможността двете групи деца - родителски и изоставени,  да се срещнат в творческа среда, която образова, облагородява, сприятелява, развива чувство на съпричастност, разбиране и толерантност към другия, към различния.

В дните преди Коледа предстоят още интересни инициативи и събития на децата от ателие "Прегърни" ме, които за втора поредна година гостуват в изложбената зала на Roca, Експо Баня София.

До началото на януари всеки, който желае, може да подкрепи децата в неравностойно положение, които творят в ателие "Прегърни ме" и като закупи картичка, рисувана чаша, принт или парцалена кукла от импровизирания щанд на ателието в Експо Баня София.

Освен изложбата „Седем рисувани детски истории”, и коледната украса с ангели в изложбената зала е дело на талантливите деца от ателие "Прегърни ме".



Добре дошли!


Автор:
Организаторите
Публикация:
25.11.2014 г. 12:44
Етикети:
Посетено:
3617
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20392-izlozhba-sedem-risuvani-detski-istorii-i-predstavyane-na-kniga-s-komiksi