Изложби

Арт галерия "Ларго" представя Николай Ангелов-Гари

С изложбата “Любовни пространства” арт галерия "Ларго" отбелязва шестия си рожден ден

Арт галерия "Ларго" представя  Николай Ангелов-Гари


◊ ПОКАНА

Aрт Галерия "Ларго" с удоволствие Ви кани на своя троен празник!
 
На 27 ноември ще отбележим шестия рожден ден на галерията, стотната поред изложба и ще представим за трети път със самостоятелна изява в “Ларго” бургаския художник Николай Ангелов-Гари.

Очакваме ви на откриването на изложбата му “Любовни пространства” на 27 ноември 2014 г., четвъртък, от 18.30 часа в галерията на ул. "Хан Крум" № 8.
Изложбата продължава до 05 януари 2015 г.
 
• Пресконференция с автора на 27 ноември 2014 г., от 13:00 до 14:00 часа в галерията на ул. "Хан Крум" 8.

 
◊ АРТ ГАЛЕРИЯ "ЛАРГО" НА ШЕСТ ГОДИНИ
  
За шестте години на съществуването си галерията е показала над 3000 произведения на изкуството, представила е в самостоятелни или сборни изложби над 200 автора от страната. За шест години галерията се доказа като място, показващо стойностно изкуство, издигащо авторитета на българските художници.
   
Още от основаването си галерията традиционно подкрепя младите таланти, осъществявайки шест поредни години изложба-конкурс на учениците от специалност „Изящни изкуства” на НУИ „Добри Христов” Варна. Доброто сътрудничество между двете институции тази година беше увенчано с учредяването на ежегодна стипендия за високи художествени постижения на името на галерията, която всяка година през октомври ще се връчва на най-добре представилият се в изложбата-конкурс ученик. Първи лауреат на стипендията тази година е младото дарование Йордан Павлов от 11. клас.
   
През 2014 година арт галерия Ларго организира за първи път във Варна международен екслибрис конкурс. В конкурса участваха 218 автора от 36 държави от целия свят, голяма част от тях – най-утвърдените съвременни екслибрис-художници. Благодарение на ентусиазма и упорития труд на екипа, осъществил събитието, то беше изключително успешно и се превърна в едно от най-интересните културни събития в областта на изящните изкуства във Варна. Този успех провокира множество покани от други културни институции в страната, в резултат на което изложбата на първия Международен екслибрис конкурс, организиран от галерия Ларго ще бъде показана в рамките на една година в Севлиево, София, Пловдив, Велико Търново и Поморие.
   
През 2014-та година Арт Галерия „Ларго” беше специален домакин и на престижно благотворително събитие. За първи път във Варна се проведе The Global Party – част от световна верига благотворителни партита, които събират средства за различни каузи. Събитието събра ценители, колекционери и приятели на галерията на изискано парти, на което бяха събрани средства за подпомагане дейността на Карин дом във Варна.
   

◊ ИЗЛОЖБА НОМЕР 100

В изложба номер 100 в галерия „Ларго” за трети път свои творби ще представи Николай Ангелов-Гари. Новата колекция, подготвена специално за Варна, е обединена под мотото „Любовни пространства”. Като не изневерява на любимите си персонажи, Гари отново показва картини, в които откриваме емблематичните за него женски и детски образи. Творбите са извор на топлина, съкровени тайни, наивни мечти, трепетни очаквания. Героите са показани в съкровени за тях моменти – притихнали или вглъбени, мечтаещи или очакващи. Всяка нова изложба на Гари неизменно се превръща в разказ. И тази не е изключение, а основната сюжетна линия в разказа, както винаги е любовта. Авторът е подготвил няколко творби, изпълнени с енергията и дяволитостта на чистата детска душа. Но в унисон с темата на изложбата, голяма част от творбите са посветени на чувствената, изкусителна женска красота, на непредсказуемата природа на женската душа. В творбите ще открием жената, която търси любовта, девойката, разцъфваща от първите любовни трепети, хетерата, отправяща своите любовни послания. За първи път във Варна ще видим Гари в нова светлина – неговата интерпретация на красотата на голото женско тяло в картината „Ева”.
   
Една предизвикателна история за „любовните пространства” на жената, видяни през погледа на един мъж, пък било той и художник, убедена съм, ще предизвикат много вълнения и коментари сред ценителите.

Очакваме ви, за да се насладите на картините на Николай Ангелов-Гари и да споделите с нас нашия празник. Изложбата продължава до 05 януари 2015 г. Повече снимки можете да видите на www.largogallery.com.
 
   
◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Николай Ангелов-Гари е роден на 13 ноември 1978 г. в Карлово. През 2003 г. завършва ВТУ "Св. св. Кирил и Методий” със специалност "Скулптура”, но работи основно в областта на живописта. От 2009 г. е член на Дружеството на бургаските художници и участва активно във всички изложби и събития на групата. Има над 10 самостоятелни изложби в Карлово, Пловдив, Бургас и София и множество участия в сборни експозиции. Гари често е канен и участва в пленери в страната. Авторът работи в областта на иконописта и е участвал в изписването на параклис “Св. Пантелеймон” в гр. Карлово (2003) и на църквата “Рождество Богородично” в село Братово (2007). Живее и работи в Бургас.                                       

Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
25.11.2014 г. 16:08
Посетено:
1392
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20382-art-galeriya-largo-predstavya-nikolay-angelov-gari