Изложби

"Първи сняг" с картините на Димитър Вецин

Изложба наивизъм в галерия "Париж"

"Първи сняг" с картините на Димитър Вецин


◊ ИЗЛОЖБАТА

На 25 ноември галерия „Париж“ отново отваря вратите си за художника Димитър Вецин и неговата изложба „Първи сняг“. След изключително успешното му представяне миналата година, сега почитателите и ценителите отново могат да бъдат зарадвани с нови и специално направени за тях картини.

В тази експозиция, зрителите ще се срещнат с уникалните уютни зими на Вецин, които сякаш се превърнаха в негова запазена марка, с богатите златни есенни пейзажи, със свежата пролет и горещото лято.

Неизменна част от сезона е разбира се и съпътстващата го селска работа, която е или прибиране на сеното, или пасене на добитъка, или хранене на животните в двора. Но никога не се пропуска и празника, а той в повечето случаи е през зимата – тогава са сватбите, трапезите, виното и коленето на прасето. През пролетта пък са шарените яйца на Великден или гергьовското агне. А къщите са приютили в себе си цялата любов и приличат на най-добрите баби на света – големи, топли и засмени със своите ярки жълти, червени или сини цветове. Така ни разхожда Димитър Вецин из цикъла на живота – празник, работа и пак празник, съпътствани от много обич, хармония и уют. Такава е селската идилия, която всички ние сме си представяли от разказите на Елин Пелин или Йордан Йовков и каквато ни се иска да срещнем по нашите села. В картините на Вецин тя е съхранена завинаги.

Изложбата може да бъде видяна до 12.12.2014, както и онлайн в сайта на галерията.  www.gallery-paris.com  

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
23.11.2014 г. 19:05
Посетено:
4878
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20371-parvi-snyag-s-kartinite-na-dimitar-vetsin