Изложби

Сиянието на цветята

Юбилейна изложба

Сиянието на цветята


◊ СЪБИТИЕТО

Залата на ул. "Искра" № 4 в Казанлък посрещна поредната изложба с подходящото за пролетта име "Сиянието на цветята". Експозицията беше открита на 07.04.2006 г. по повод юбилея на фотограф-художника Кольо Пейчев. В нея са представени художествени снимки само на цветя. Бедрос Азинян - колега от Казанлък, и Иван Матев - директор на литературния музей "Стара Загора", представиха юбиляра и неговото творчество. И непосветеният в това изкуство веднага ще усети, че всяка една от творбите е създадена с много любов, много вкус и много талант.


◊ ЦЕННО ДАРЕНИЕ

Кольо Пейчев благодари на всички, помогнали за осъществяването на тази изложба. От своя страна той обяви, че прави две дарения - за бъдещия музей на фотографията: собствена колекция ценни фотографии от цял свят и 20 също така ценни фотоапарата от различни марки, събирани от 1936 година.

Остава казанлъшката културна общественост и съответните институции да оценят благородния жест и да се погрижат подобаващо за двете колекции.

Организатори на изложбата "Сиянието но цветята" са Община Казанлък и Сдружението на фотографите. Тя ще бъде открита за посещения до 17.04.2006 г.
Автор:
Атанаска Колева
Публикация:
09.04.2006 г. 09:29
Посетено:
384
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2036-siyanieto-na-tsvetyata