Изложби

АртПозитив 2006 - СВЕТЛИНА

Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня „Старинна“

◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

Откриване на 14.04.2006 от 18.00 ч.
Продължителност: 14.04.-30.05.2006.
Център за съвременно изкуство – Пловдив, баня „Старинна“.


◊ СЪБИТИЕТО

За трети пореден път в Център за съвременно изкуство - Пловдив ще бъде представен проект АртПозитив, който е своеобразен форум за изява на автори на съвременно изкуство, работещи в Пловдив. Тема на издание 2006 е "Светлина". Идеята на организаторите е да бъдат представени работи, даващи артистичен израз на различни аспекти на светлината: като изразно средство от гледна точка на съвременните форми в изкуството, като символичен образ в модерния свят, като резултат от проявата на една фина материалност.

Авторите ще използват различни светлинни източници - лазер, светодиоди, електрически крушки, свещи, прожектори. Ще бъдат представени инсталации (светлинни, видео, звук), фотография, обекти, хепънинг.


◊ УЧАСТНИЦИТЕ

Антония Костова, Боряна Василева, Велизар Димчев, Вячеслав Есенков, Дейвид Хейууд, Елена Яневска, Емил Миразчиев, Иван Тошков, Ицко Мазнев, Лора Пармакова, Матей Матеев, Наташа Кюпова, Наташа Начева, Рада Дичева, Розалина Гачева, Румен Жеков, Севдалина Кочевска.


◊ ПОДКРЕПЕНИ ПРОЕКТИ

Сдружение “Изкуство днес” подкрепи осъществяването на два проекта в рамките на изложбата. Това са “Светулки” на Елена Яневска и “Припокриване” на Ицко Мазнев.


◊ ПРЕДИШНИ ИЗДАНИЯ

АртПозитив 2004 – Първото издание на проекта бе под заглавие Арт Позитив. 21 участника представиха инсталации, обекти, концептуална живопис и фотография, саунд, хепънинг. Успехът и широкият отзвук на проявата, както и фактът, че тя стана повод за интересни дебютни проекти, естествено породи и идеята Арт Позитив да стане ежегодна изложба.

АртПозитив 2005 - второто издание на изложба АртПозитив бе със заглавие “CD - начин на употреба“. 23 участника използваха CD-то като основен материал за своите произведения.
http://artpositive.arttoday.org


◊ ПОВЕЧЕ

АртПозитив 2006 - С В Е Т Л И Н А се осъществява с подкрепата на: Община Пловдив, Швейцарска Културна Програма за България.

Спонсор: Италмодалуче, Пловдив.

Медийни партньори: вестник Марица, радио Пловдив, радио Katra FM и телевизия Евроком България.
Автор:
Елена Вълкова, сдружение "Изкуство днес"
Публикация:
07.04.2006 г. 12:15
Посетено:
534
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2030-artpozitiv-2006-svetlina