Изложби

"Отвъд" - изложба на Диана Димитрова

Самостоятелна изложба живопис

"Отвъд" - изложба на  Диана Димитрова


◊ СЪБИТИЕТО

"Отвъд" - изложба на  Диана Димитрова


Галерия „Професор Васил Геров“ ще бъде домакин на изложбата „Отвъд“ - третата поредна на младата авторка, до края на месец ноември 2014 година.

Официално откриване на изложбата - 11 ноември, вторник, от 18:30 часа,
Галерия „Професор Васил Геров“, кв. "Лозенец", пл. „Проф. Васил Геров“ №1, София 1421 (кръстовището на ул. "Розова долина" и ул. "Цанко Церковски")


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата "Отвъд" е своеобразно творческо огледало на авторката Диана Димитрова, пресъздаващо границата между два ключови периода в развитието й като художник.

Диана е родена на 1 април 1990 г. в Добрич. Детските си години прекарва в село Кайнарджа - близо до румънската граница, при своите баба и дядо. Завършва средно образование в Силистра. След това кандидатства в Националната художествена академия, гр. София, но след началото на първия семестър тя напуска. Тръгва по пътя на търсенето ― за да намери своя съзидателен път. Иска да открие дарбата си и да я изяви пълноценно в света, в който живее, надявайки се да открие щастие и вътрешен покой. В търсенето си се озовава пред входа на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – приета е първа по успех. Желанието й да намери вярната посока в творчеството си не само звучи силно и ясно, но е и движещата сила по пътя на съзиданието. В своя житейски и творчески път авторката намира онзи знак, скрит дълбоко в страховете, в дълбините на душата й ― носещ наслада и удовлетворение, под шума на всекидневието:

"В болката не винаги има само черно, има и красиви моменти, отрезвяващи, като бели паяжини, които ни докосват и ни казват важни неща. Рисувам живота си. Минах през ада, за да разбера, че раят е тук на земята. Тук са падналите ангелите и демони. Аз просто ги рисувам, защото съм една от тях. И избрах пътя си. Избрах страна. И тя е по-добрата."


Автор:
Мехмед Билял
Публикация:
11.11.2014 г. 12:15
Етикети:
живописДиана Димитроваизложба
Галерия Професор Васил Геров
Отвъд
Посетено:
1648
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20258-otvad-izlozhba-na-diana-dimitrova