Изложби

"Винтидж" - изложба на Владо Веселинов. Арт брънч в Стрийт Арт Бар

Старт на платформата „Стрийт арт или съвременното изкуство като начин на мислене“

"Винтидж" - изложба на Владо Веселинов.  Арт брънч в Стрийт Арт Бар


◊ СЪБИТИЕТО

Юзина Арт Център и Галерия Стефан Стоянов - Ню Йорк представят:

Винтидж
Владо Веселинов
Арт брънч в Стрийт Арт Бар


09.11. – 10.12.2014 г.

Официално откриване на изложбата: 09.11 2014 г., 13:00-17.00 ч.
Адрес: Стрийт арт бар, бул. „Витоша” 44 – до фонтана


Владо Веселинов е първият представител от поредица съвременни артисти на съвременното изкуство в България които представят свои идеи в пространството на Стрийт арт кафе по идея на Юзина Арт Център и галерия Стефан Стоянов - Ню Йорк
 
С изложбата на Владо Веселинов стартира платформа на тема „Стрийт арт или съвременното изкуство като начин на мислене“.

 
◊ ИЗЛОЖБАТА

Владо Веселинов работи в посоката на винтидж изкуството и пост поп арта. Неговите идеи доближават символиката на ежедневните практики към култа и фетиша, които трансформират уличната стрийт култура в създаването на наложена марка. Авторът разглежда конкретни субкултурни течения в техните детайли и посредством изследването на детайла чрез цвета и маската изгражда модели на обществото, характерни за времето.

Владо трансформира образи от 50-те и 60-те години на миналия век в настоящето внушавайки повторяемостта на цикъла от времето. Той обръща поглед към онези икони, които отразяват водещи посоки на поп-арт бума и съпоставяйки ги с настоящето открива една повтаряемост на или по-скоро “копи-пейст” на западното общество в пост-социалистическата действителност. Образите в картините на Владо са колкото архаични, толкова и разпознаваеми от нашето настояще и носят спокойствието на познатото и преживяното.

Изкуството на Владо Веселинов е вдъхновено от историята на телевизията, американското кино и пърформанс и е силно повлияно от символите на домашния живот, модата, спорта и рекламата.  Работата му е близка до провокативната поп култура като отразява събития, с които има особена интимна връзка. Героите на неговото изкуство олицетворяват социални стереотипи, които са едновременно хумористични и социално критични. Хуморът в картините на Владо присъства като настроение във всички негови образи, но без да олекотява провокираната ретроспекция и самоанализа.



Автор:
Станислава Стоянова
Публикация:
08.11.2014 г. 18:27
Етикети:
съвременно изкуствоизложба
поп арт
винтиндж
Галерия Стефан Стоянов Ню Йорк
Юзина Арт Център
Стрийт Арт Бар
Владо Веселинов
Винтидж
Посетено:
1832
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20234-vintidzh-izlozhba-na-vlado-veselinov-art-branch-v-striyt-art-bar