Изложби

Младежкият театър "Николай Бинев" отваря врати за финала на конкурса "Нарисувай ми слънце"

На откриването на изложбата ще станат известни и имената на наградените художници

Младежкият театър "Николай Бинев" отваря врати за финала на конкурса "Нарисувай ми слънце"


◊ ПОКАНА

На първи ноември, в деня на Народните будители, стартира изложба за финал на седмата национална надпревара между майсторите на четката. Инициативата на списание „Аз съм българче” е с фокус към рисувачите на възраст между 6 и 106 години и е известна у нас и в чужбина.

„Нарисувай ми слънце” е конкурс, развиващ се от 2008 година в три традиционни категории: „Най-усмихнато слъце“, „Най-нестандартна техника“ и „Най-добър екип“ вдъхновяват малките и по-големи художници, за седми пореден опит, за поглед към слънцето. Показваме повече от седемдесет нови, прекрасни работи, номинирани и отличени с награди.

Виртуална галерия на сайта: www.bulgarche.еu показва рисунките от седемте издания.

Изложбата в театралното фоайе на бул. „Княз Дондуков” No 8 отваря врати на 1 ноември. Експозицията може да се разгледа до 15 декември. Каним децата и юношите, гости на София, да в посетят. На откриването й ще обявим и именaта на художниците, с награди от конкурса. В есенното ноемврийско утрото, СЛЪНЦАТА от детските рисунки ще стоплят сърцата на посетителите!

На територията на Младежкия театър „Николай Бинев” в Столицата ви очакват още:

• Представяне на книгата „Из стръмнините на България“ . Колекционерите на автографи ще могат да получат нов лично от автора й, журналистът и главен редактор на списание „Аз съм българче“ –  Румен Стоичков.
 
• Малчуганите и Юношите, гости на Столицата, които се забавляват с плетенето на гривнички от ластици, ще могат да премерят сили в  изработката им.  Приготвили сме куп разноцветни ластици.

Очакваме майсторите на това „плетиво“ да дойдат с въображението и сръчните си ръце и да се забавляват без край. Най-добрата изработка ще спечели награда!


Заповядайте, в събота, 1 ноември 11:00, София, бул. “Кн. Дондуков“ 8, във фоайето на Младежкия театър „Николай Бинев“!

Входът е свободен, доведете и приятел!

                                                                       
 От редакцията на списание „Аз съм българче“



Автор:
Публикация:
29.10.2014 г. 22:09
Посетено:
1203
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20145-mladezhkiyat-teatar-nikolay-binev-otvarya-vrati-za-finala-na-konkursa-narisuvay-mi-slantse