Изложби

Изложба "Път, на който не съзирам края…"

По случай 100-годишнината от трагичната гибел на П. К. Яворов

◊ ПОКАНА

Националният литературен музей Ви кани на откриване на изложба „Път, на който не съзирам края…“, осъществена с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Изложбата е посветена на 100 години от трагичната гибел на големия български поет и революционер Пейо Яворов.
    
Събитието ще се състои в Музей за история на София, на 22 октомври 2014 г. от 18,00 ч.

Официалното откриване поставя начало на честванията на Музея за история на София на 100-годишнината от гибелта на П. К. Яворов с продължителност 22 октомври – 5 ноември 2014 г., и любезното партньорство на: Координационният съвет на арменските организации в София, Детско-юношеския отдел на Столична библиотека и Фондация „Дарби”.

В 18 дигитални табла експозицията представя по уникален начин в ретроспекция жизнения и творчески път на поета и неговите духовни търсения, оставили дълбока следа в българската културна история. Различни ракурси от живота на Яворов – революционната дейност в Македония и Одринско, творчески оригинали в поезията и драмата, части от разнородното му епистоларно наследство, както и редица уникални предмети, които са част от фонда на къща музей „П. К. Яворов“ в София – ще го представят като една от най-значимите личности в българския културен и обществен живот от началото на XX век.




Автор:
Организаторите
Публикация:
22.10.2014 г. 10:27
Посетено:
1283
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20083-izlozhba-pat-na-koyto-ne-saziram-kraya