Изложби

Изложба на Теодора Проданова-Тео в галерия "Еделвайс"

Първа самостоятелна изложба

Изложба на Теодора Проданова-Тео в галерия "Еделвайс"


◊ ПОКАНА

В столичната галерия “Еделвайс” на 23 октомври от 19.00 ч. ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Теодора Проданова - ТЕО.

Теодора е родена в София през 1963 и завършва гимназия и Висш Институт за Архитектура и Строителство. С живопис се занимава от 15 години, а ценителите на изобразителното изкуство я познават от колективните изложби, в които участва.

Намира въпроса за стила на рисуване сковаващ и поставящ граници, а промяната за съществен елемент от процеса на развитие. Рисува картини с релефна структура, които са абстрактни или напомнят природни форми. Чрез комбиниране на обемни елементи, цветни мазки с различна интензивност, непрозрачни и прозрачни слоеве, полагане и отнемане на материал и работа с разнообразни средства иска да създаде динамични картини, изпълнени сякаш на един дъх. “Интересувам се от ефекта на светлината върху релефните форми" – споделя ТЕО. Резултатът – емоционални импровизации с пейзажни и фигурални елементи. Целта на ТЕО е постигане на пълна вътрешна свобода, премахване на границите, които сама си поставя, за да изгради свят на вдъхновяващо въображение.

Изложбата в галерия „Еделвайс“ ще продължи до  15 ноември.

За да видят всичките 30 непоказвани до сега платна, на откриването са поканени всички любители на изящното и провокиращо изкуство.



Автор:
Виолина Николова
Публикация:
21.10.2014 г. 13:31
Етикети:
изложба
Теодора Проданова Тео
галерия Еделвайс
Посетено:
1253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20076-izlozhba-na-teodora-prodanova-teo-v-galeriya-edelvays