Изложби

Изложба "Музика" в Софийска филхармония

Изложба на деца от Ателие "Приказен свят" с ръководител Татяна Антонова

Изложба "Музика" в Софийска филхармония


◊ ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА

Какво по-подходящо място от храма на Софийска филхармония за рисунките на децата от Ателие "Приказен свят" на тема "Музика". Две изкуства, извисяващи човека от най-ранната му възраст, съчетани в едно. За пореден път възпитаниците на Ателие "Приказен свят" приеха с интерес и желание предизвикателството да нарисуват тематични рисунки, този път отразяващи музиката и всичко свързано с нея. Музикалните инструменти, самите музиканти и композитори, радостта от музиката, независимо от жанра й - фолклор, джаз, рок или класическа, танците и песните бликат със своя колорит от рисунките на малките художници.

Специално място в тази изложба е отредено на паното "Фолклор", което група деца от Ателие "Приказен свят" създадоха това лято на пленер в гр. Черноморец. То респектира както със своя размер и цветност, така и с различните народни носии, характерни за съответните фолклорни  области в България. 

Заповядайте на тази изложба, радваща със звучността на цветовете, но и с надеждата, че малките таланти - нашите деца, достойно ще продължат да затвърждават връзката между изкуствата и в бъдеще. 


24 октомври - 2 ноември 2014; откриване 24 октомври 2014, 18.00 ч.,
ул. "Георги Бенковски" 1, Софийска филхармония, Мраморно фоайе


Автор:
Калина Петкова
Публикация:
24.10.2014 г. 15:05
Посетено:
1236
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20057-izlozhba-muzika-v-sofiyska-filharmoniya