Изложби

"Непознатите ангели" - изложба на Ненко Чернев и Юлия Бузилова

Изложба в галерия "Графит", Варна

"Непознатите ангели" - изложба на Ненко Чернев и Юлия Бузилова


◊ ПОКАНА

Галерия “Графит”
със съдействието на
Строителна компания “Комфорт” и “Билдконтрол”
представят

Непознатите ангели
изложба на Ненко Чернев и Юлия Бузилова

17.10.-17.11.2014 г.

Вернисаж
17.10. (петък) | 19:30
| бул. "Княз Борис І" 65, Варна
. Със специалното участие на Теодоси Спасов


Писмо от отвъдното

“За да се родиш наново — пееше Джебраил Фаришта, падайки от небесата. — първо трябва да умреш. Хой! Хой! За да кацнеш върху тази гърдеста земя. първо трябва да полетиш. Тат-та-а. Така-тун! Как да се усмихнеш пак, ако първо не заплачеш? Как да спечелиш любовта на възлюблената, мистър, без да си отронил въздишка?

Точно преди разсъмване в една есенна утрин, в средата на октомври или горе-долу по това време дванайсет истински, живи мъже и жени падаха от голяма височина — двадесет и девет хиляди to два фута, от ясното небе към брега на Черно море, без да се ползват от предимствата на парашути или крилете си.”

И се чу глас:
Ей ти, Рабе Божий, Ненко, синът на Черньо и внук на Ненко, виждаш ли каква суматоха създаде, че и тази невинна девойка Юлия, щерка Бузилова си посмял да намесиш в тая бъркотия. Не знаеш ли какво сполетя Салман Рушди заради неговите „Сатанински строфи”, та и ти, отроче Черньово, се набърка в делата на снежнобялата Божия дружина. Да не би да ти е отмилял животът, рабе?! Откъде ти хрумна дързостта да търсиш ангели там, където никой нито ги търси, нито ги намира. Помня, преди време ти пак беше се забъркал в подобна каша. Тогава диреше ключовете към човешката душа сред металните отломки и отпадъците. И резултатът беше толкова чугунено як, че изкуствоЕДИТЕ си счупиха зъбите в него. Но този път те няма да ти простят. Защото този път прекали. Как си представяш изобщо, че изкуствоЕДИТЕ ще успеят да преглътнат толкова много пера, без да се задавят?!

А най-лошото е, че и на мен отвори работа. Сега се налага да намеря дванайсет места за твоите ангели сред моите подопечни вестители и хранители. Подочух, че имало и тринадесети ангел, ама, слава Богу, той отпаднал и колегата Луцифер ще му бере гайлето, защото той събира падналите ангели. А аз сега трябва да издигна дванайсет от моите ангели в архангели, а дванайсет архангели техният началник трябва да повиши в Начала, дето им викате архонти. И по-нагоре в йерархията височайшите ще се оправят. Не смея да си помисля каква суматоха ще настане сред Престолите, Херувимите и Серафимите. Да не мислиш, че е много лесно да бъдеш свръхестествен, безсмъртно и същевременно разумно същество, сътворено от стихиите, и xeм да изразяваш Божията воля, хем да служиш на хората. Началството ще бъде принудено да увеличи щата. А после се чудим защо непрекъснато се раздува администрацията. Така че, когато ти дойде времето да се явиш пред Създателя, обади ми се да те черпя един чай от мандрагора и да ти издърпам ушите, дето ми отвори работа по никое време.
Твой Архангел Михаил

Текст Милан Асадуров



. Изложбата се осъществява с любезното съдействие на „Домейн Бойар”.


Автор:
Галерия Графит
Публикация:
15.10.2014 г. 16:08
Етикети:
изложбаВарнаГалерия Графит
Непознатите ангели
Юлия Бузилова
Ненко Чернев
Посетено:
1461
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20029-nepoznatite-angeli-izlozhba-na-nenko-chernev-i-yuliya-buzilova