Изложби

БНП Париба и Дарик радио представят изложба "Кольо К. & приятели"

Произведения на Кольо Карамфилов, Красимир Добрев и Стефан Божков

◊ ПОКАНА

БНП Париба и Дарик радио слагат начало на поредица от изложби, представящи избрани творби от колекцията на радиото.

Експозицията "Кoльо К. & приятели" е първата от поредицата и предлага възможност да се насладим на изкуството на трима знакови съвременни български художници: Кольо Карамфилов (1963-2014), Красимир Добрев (1962) и Стефан Божков (1961). Представители на едно и също творческо поколение, участници в няколко пленера „Звук и цвят”, тяхното мощно и талантливо присъствие на културната сцена е белязано от множество общи творчески и житейски съприкосновения, създали значими събития и творби.

Откриването на изложбата ще се състои на 16.10.2014 от 19.00 часа в сградата на БНП Париба, София, бул. „Цар Освободител” № 2. Експозицията ще бъде отворена за посетители от 17 октомври до 10 ноември 2014 г., всеки работен ден между 9.00 и 18.00 часа.

Колекцията на Дарик радио е резултат от единствения у нас, организиран от медия, ежегоден пленер - „Звук и цвят” и включва  около 400 произведения на повече от 150 съвременни художници. Независимо че е лишена от претенция за изчерпателност, тя носи белега на съществените художествени процеси и явления през последните 15 години и показва как Дарик не само говори за изкуството, но и допринася за неговото създаване. Акценти в тази сбирка са приемствеността и многобразието; духът за творческа общност и срещата на ярки артистични индивидуалности, атмосферата на диалогичност и приятелство, които все по-рядко откриваме в културното пространство.

Особена привилегия за организаторите: БНП Париба и Дарик радио, е възможността в изложбата "Кольо К. & приятели" да съберат в едно общо пространство рисунки, живописни творби и графични отпечатъци, които никога до сега не са показвани в подобна комбинация, целяща да поднесе на публиката и ценителите още един поглед към истински стойностното изкуство.


Очакваме ви!


Автор:
Организаторите
Публикация:
14.10.2014 г. 15:30
Посетено:
1571
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20020-bnp-pariba-i-darik-radio-predstavyat-izlozhba-kolyo-k-priyateli