Изложби

Изложба на Сашо Костов в галерия ЛИК

Творби от последните 20 години

Изложба на Сашо Костов в галерия ЛИК


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия “ЛИК” представя

Сашо Костов
Ретроспективна изложба живопис
                                                
15 октомври – 04 ноември 2014 г.

Откриване - 15 октомври, сряда, 18.30 ч.
Галерия “ЛИК” ул. “Лайош Кошут” №37
   

Галерия “ЛИК” представя за четвърти път художника Сашо Костов, този път с ретроспективна изложба, по повод 60-годишния му юбилей. Художникът е роден в Белоградчик, но творческия му път започва в Русе. Член е на Съюза на художниците в България и “Lions club” – София.
    
Сашо Костов има в своята творческа биография повече от 30 изложби в България, 11 в Люксембург и много общи. Негови творби са притежание на частни колекции в Белгия, Холандия, Турция, Гърция, Япония, Южна Корея, Германия. Работи в областта на живописта, рисунката и малката пластика.
    
Показаните тук творби са от последните 20 години. В непрекъснатите си творчески експерименти, Сашо Костов умело използва модерната и експресивна живописна гама. Точно намерените цветови нюанси във всяка творба придават неповторимост на изображението с особена чувствителност и широк творчески диапазон.

“Светът е разбран от художника като израз на цвят, ритъм и светлина. А ритъмът, сам за себе си, е подчинен само на принципите на твореца, на този, който си позволява да нагъва непредвидимо терените, да извива маниерно стъблата на дърветата, да издува и свива конструкцията на къщите и обектите, така, както ги вижда собствената му фантазия.”
Проф. Аксиния Джурова 



Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
14.10.2014 г. 13:08
Посетено:
3438
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/20015-izlozhba-na-sasho-kostov-v-galeriya-lik