Изложби

Изложба и лекция на италианския фотограф Ецио Ферери в София

Фотографска изложба „Сицилия. Хроники на последния пейзаж“

Изложба и лекция на италианския фотограф Ецио Ферери в София


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба и лекция на италианския фотограф Ецио Ферери в София


Изложбена зала в Столична библиотека 
13-25 октомври 2014


На 13 октомври от 18:00 ч. в София ще бъде открита фотографската изложба „Сицилия. Хроники на последния пейзаж“ на Ецио Ферери. Мястото е изложбената зала на Столична библиотека в София на пл. „Славейков“ 4. Ще бъдат изложени около четиридесет цветни и черно-бели фотографии, изобразяващи сицилиански пейзажи, заснети през последните тридесет години. Откриването ще завърши с коктейл. Изложбата е организирана от Италианския културен институт в София съвместно със Столична библиотека в София, Службата за спорт, туризъм и изкуство на област Сицилия, Галерия „Х3“ в Палермо и Италианската търговска камара в България. Изложбата ще може да бъде посетена до 25 октомври.
           
Ецио Ферери има достойна за уважение художествена биография и е считан за виден представител на съвременната италианска пейзажна фотография. Роден е в Сицилия през 1955 г., живее и работи в Палермо. Занимава се с фотография от началото на седемдесетте години. Имал е самостоятелни и колективни изложби в Италия и в чужбина. Неговите фотографии красят многобройни художествени книги, публикувал е в италиански и чужди списания. Работи в сферата на фотографията за визуалната комуникация. Преподава Фотография в Академията за изящни изкуства във Фоджа и Дигитална обработка на образа в Университета в Палермо.

Заедно с фотографската си изложба, Ецио Ферери ще изнесе лекция за професионални фотографи и любители на 14 октомври от 19:00 ч. във Фотосинтезис Арт Център на бул. „Васил Левски“ 57. Лекцията е организирана от Италианския културен институт в София съвместно с Българската фотографска академия.
 
С намерението да предизвика диалог с публиката, Ферери ще започне лекцията си с прожектирането на няколко фотографии, които са част от изложбата, за да ги обсъди заедно с участниците. Той ще обясни личното си интерпретиране на пейзажната фотография и ще продължи с анализа на други свои работи. Накрая ще отговаря на въпросите на присъстващите.Автор: Италиански културен институт в София
10.10.2014 г. 12:53
Посетено: 1380
Етикети: Италиански културен институт, фотография, лекция, фотографска изложба, Ецио Ферери, Сицилия. Хроники на последния пейзаж
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19991-izlozhba-i-lektsiya-na-italianskiya-fotograf-etsio-fereri-v-sofiya