Изложби

Плакати за нова българска архитектура

Изложба от програмата на Фестивала One Architecture Week в Пловдив

Плакати за нова българска архитектура


◊ ИЗЛОЖБАТА

Плакати за нова българска архитектура

10-31 октомври
Галерия pLOVEdiv – ул. "Куртевич" №3, Пловдив

PlakatKombinat.com представлява избрана селекция от специално създадени за галерията работи в лимитирани серии. Платформата запознава публиката в България и по света с работите на водещи български автори от областта на графичния дизайн, плаката, илюстрацията и графиката.


За тази изложба от програмата на седмицата на архитектурата в Пловдив - One Architecture Week - plakatkombinat.com и кураторът Анна Симеонова събират 12 изявени художници - графични дизайнери, автори на плакати и илюстрации. Всеки един от авторите интерпретира развитието на съвременната ни архитектура през последните 25 години – в общо 19 плаката. Обединяваща посока за работата им са добрите примери и промени в архитектурата и цялостната градска среда в България.

Резултатът от този интересен опит за установяване на връзка и път между плаката и архитектурата ще може да бъде видян в галерия pLOVEdiv, онлайн на plakatkombinat.com в колекция „Архитектура”, но и по улиците на квартал "Капана" в Пловдив между 10 и 31 октомври. Така ще бъде осигурена по-добра и целенасочена база за сравнение и наблюдение от широк кръг публика.

Всеки, които пожелае да притежава някои от 19-те плаката - ще има възможност да го закупи на специална цена и в различни формати - по време на фестивала One Architecture Week – в галерия pLOVEdiv и онлайн.

Участват: Ясен Згуровски, Тедор Лихо, Милен Гелишев, Георги Янков, Николай Младенов, Надежда Комитска, Филип Бояджиев, Мариян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов, Максим Мокдад и Анна Симеонова.

Откриване на изложбата - 10 октомври, петък, 18,30 часа, галерия pLOVEdiv.


За повече информация:
Анна Симеонова - 0894723361



Автор:
Организаторите
Публикация:
09.10.2014 г. 15:18
Етикети:
PlakatKombinat.comизложбаOne Architecture Week
Галерия pLOVEdiv
Плакати за нова българска архитектура
Посетено:
1016
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19973-plakati-za-nova-balgarska-arhitektura