Изложби

Vivacom Art Hall гостува в Пловдив с изложбата "Летен фестивал на усмивките"

В рамките на "Нощ на музеите и галериите" Пловдив 2014

◊ СЪБИТИЕТО

VIVACOM Art Hall гостува на Градската художествена галерия в Пловдив с изложбата „Летен фестивал на усмивките“, обединяваща творбите на майсторите на рисувания хумор в България. Експозицията ще може да бъде разгледана от посетителите на града под тепетата в рамките на двата дни, в които се провежда десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“ – 12 и 13 септември 2014 г.

Изложбата представя най-забавните карикатури, нарисувани през последните години от Чавдар Николов, Анатолий Станкулов, Алла и Чавдар Георгиеви, Георги Чалъков, Стефан Десподов, Илиан Савков, Милко Диков, Стоян Дуков, Дечко Николов, Ивайло Цветков, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Иван Кутузов, Трайко Попов и Валери Александров. Специален акцент в експозицията е поставен върху творчеството на Румен Драгостинов in memoriam.

Изложбата, която бе представена в пространството за култура и изкуство в Телефонната палата в края на месец август, предизвика голям интерес у софийската публика. С нея VIVACOM Art Hall провокира посетителите да се замислят върху житейските сполуки и несполуки, пресътворени с много хумор от художниците. Едновременно с това главната цел на изложбата е да накара минувачите да се усмихнат и да отнесат доброто си настроение у дома.



Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
12.09.2014 г. 16:38
Посетено:
1132
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19810-vivacom-art-hall-gostuva-v-plovdiv-s-izlozhbata-leten-festival-na-usmivkite