Изложби

"Далечни песни" - изложба на Марги Русева във Vivacom Art Hall

Фотографии, правени по време на пътуването на авторката из Родопите, продължило повече от пет години

"Далечни песни" - изложба на Марги Русева във Vivacom Art Hall
Фотография, изобразяваща играта на деца от Родопския регион, част от изложбата „Далечни песни“ на Марги Русева


◊ СЪБИТИЕТО

Вчера на специално събитие във VIVACOM Art Hall бе официално открита изложбата „Далечни песни“ на фотографката Марги Русева. Експозицията обединява снимки на авторката, правени по време на пътуването й из Родопите, продължило повече от пет години.

Изложбата може да бъде разгледана в пространството за култура и изкуство в Телефонната палата от 8 до 26 септември 2014 г.

След като прекарва 6 години в различни големи градове на Съединените щати, Марги Русева взима решение за завръщане в родината и пътешествие из Родопите. По време на пътуването си авторката запечатва всеки вълнуващ момент, като едновременно с това се запознава с личните истории на местните жители, които впоследствие разказва в своя книга, издадена на български и английски език.

След гостуването си във VIVACOM Art Hall проектът “Далечни песни“ ще бъде представен в Градска художествена галерия – Пловдив. През 2015 г. следват гостуване на изложбата в Париж и представяне на книгата “Далечни песни” и фотоизложбата към нея в Ню Йорк. Проектът се подкрепя от Министерството на културата и фонд “Култура”.



Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
11.09.2014 г. 14:50
Посетено:
1559
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19793-dalechni-pesni-izlozhba-na-margi-ruseva-vav-vivacom-art-hall