Изложби

Светлин Ненов с изложба в галерия "Ларго", Варна

Самостоятелна изложба живопис

Светлин Ненов с изложба в галерия "Ларго", Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Арт галерия "Ларго" представя

Светлин Ненов
„Попътен вятър”

Изложба живопис

08-17 септември 2014
   

От 8 септември 2014 г. в деветдесет и шестата поред изложба арт галерия "Ларго" представя със самостоятелна изложба живопис варненския художник Светлин Ненов. Един от любимите на варненци автор, с 38 самостоятелни изложби в България и в чужбина, Ненов показва в „Ларго” специално подготвена серия от 12 картини, посветени на морето, лодките и попътния вятър.
   
Варненският художник има специално отношение към темата. Роден и отраснал край морето, Светлин с упование и страст рисува лодки, платноходи, фарове, чайки, пристани. В картините му, изпълнени с познатия на ценителите и колекционерите абстрактен стил, ще открием и нежната синева на морските вълни, и белотата на гларусите и морската пяна, ще се насладим на ефирността и устрема на разветите платна и знамена на ветроходите. Усещане за морски бриз, солени вълни, крясък на чайки завладяват въображението на зрителя. Именитият варненски автор представи две изложби на кораби и ветроходи специално за двете издания на международната ветроходна регата „Тол Шипс”, които се проведоха във Варна през 2010 и 2014 година.
   

◊ ЗА ХУДОЖНИКА
   
Светлин Ненов е роден на 19 октомври 1961 г. във Варна. Дипломира се във факултет “Изобразителни изкуства” на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” през 1988 г. Член е на Съюза на българските художници. Има над 38 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Носител е на множество отличия: Трета награда на Национален конкурс на морска тематика – Варна (1992 г.), Втора награда на Национален конкурс на морска тематика – Варна (1996 г.), Награда за най-добър автор на галерия “Дива” (1997 г.), Трета награда на Международно биенале на морска тематика “Марина 98” – Одеса, Украйна (1998 г.), Първа награда на Национален конкурс на морска тематика – Варна (1998 г.), Награда за живопис на СБХ на 12-та традиционна изложба на учителите художници – Велико Търново (2006 г.). Живее и работи във Варна.
   
Изложбата на известния варненски живописец в Арт Галерия „Ларго” продължава до 17 септември 2014. Повече снимки от изложбата можете да видите на www.largogallery.com.  
 


Автор: Нели Вълчева, галерист
10.09.2014 г. 14:41
Посетено: 2814
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19787-svetlin-nenov-s-izlozhba-v-galeriya-largo-varna