Изложби

Алианс Франсез участва с изложба в "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив

"Фрагменти" - изложба на френския художник Роман Проняев

Алианс Франсез участва с изложба в "Нощта на музеите и галериите" в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Заедно със старта на Новата учебна година, Алианс Франсез Ви кани на първото си участие в "Нощта на музеите и галериите" в Балабановата къща за изложбата на френския художник Роман Проняев – "Фрагменти". Откриването й е в петък на 12 септември 2014 г. от 19ч. в Балабановата къща, Старинен Пловдив.

Роман Проняев е млад и талантлив френски художник, роден през 1972 г. във Воронеж (Русия). До 1997 г. живее, учи и работи в родния си град, след което през 2001 г. участва в реставрирането на резиденцията на френския посланик в Москва. В момента живее в София и е почетен член на Съюза на българските художници.

По-голямата част от творбите му са спонтанни, абстрактни композиции, често без име, но по своему закономерни.


◊ ОЩЕ

Увеличава се и френското присъствие в Пловдив, като събитието съвпада и с откриването на третия, извън София, офис на “Групама”, което също ще отбележим заедно с изпълнителния директор за България г-жа Селин Болар – с удоволствие споделя Теофана Брадинска, Почетен консул на Франция и Директор на Алианс Франсез Пловдив.

Успешно продължава да работи и специалната онлайн платформа за информационни сеанси за изучаващите френски език, чиято мотивация е емиграция в Квебек, Канада. Чрез нея директно от Монреал, те могат да получат интересуващата ги информация и да изтеглят необходимите им указания и документи. По силата на конвенция с MDI, Френският институт за България и Алианс Франсез Пловдив са официално мандатирани да провеждат съответното езиково обучение за целящите емиграция в Квебек.

През месец септември, спазвайки дългогодишната си традиция, на тържествена церемония Алианс Франсез ще отличи с награди най-заслужилите доброволци, взели участие в единадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен “Златен Ключ” Пловдив 2014, а всички ще получат и специални френски документи.


Автор: Екип Почетно консулство на Република Франция - Алианс Франсез Пловдив
09.09.2014 г. 14:46
Посетено: 1124
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19781-alians-fransez-uchastva-s-izlozhba-v-noshtta-na-muzeite-i-galeriite-v-plovdiv