Изложби

Първи "Летен фестивал на усмивките" във Vivacom Art Hall

Изложбата обединява творбите на майсторите на рисувания хумор в България

Първи "Летен фестивал на усмивките" във Vivacom Art Hall
Снимка от откриването на изложбата. От ляво надясно: Стефани Костадинова – стажант във Vivacom, Aнатолий Станкулов и Юлия Борчева – организатори на изложбата от Фондация „Имеон-Балкани“


◊ СЪБИТИЕТО

Във Vivacom Art Hall официално бе открита изложбата „Летен фестивал на усмивките“, обединяваща творбите на майсторите на рисувания хумор в България.

В периода от 18 до 31 август посетителите на арт пространството в Телефонната палата ще могат да разгледат най-забавните карикатури, нарисувани през последните години от Чавдар Николов, Анатолий Станкулов, Алла и Чавдар Георгиеви, Георги Чалъков, Стефан Десподов, Илиан Савков, Милко Диков, Стоян Дуков, Дечко Николов, Ивайло Цветков, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Иван Кутузов, Трайко Попов и Валери Александров. Специален акцент в експозицията е поставен върху творчеството на Румен Драгостинов in memoriam.

Организатор на изложбата е Фондация „Имеон-Балкани“, която си поставя за цел да накара посетителите да се усмихнат, да се замислят върху житейските сполуки и несполуки, пресътворени с много хумор от художниците, и да отнесат доброто си настроение извън изложбената зала.

Гостите на фестивала ще могат да се срещнат с голяма част от авторите и да участват в арт инициативите на събитието, които освен много изненади, включват и ателиета за артистичен шарж и тематична карикатура на 23 и 24 август от 12:00 до 15:00 ч.

Пълната програма на фестивала ще бъде публикувана на страницата на VIVACOM Art Hall във Facebook.

Вход за всички събития – свободен.Автор: Vivacom Art Hall
21.08.2014 г. 14:42
Посетено: 1527
Етикети: карикатура, изложба, Vivacom Art Hall, Фондация Имеон-Балкани, Летен фестивал на усмивките
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19721-parvi-leten-festival-na-usmivkite-vav-vivacom-art-hall