Изложби

"Следи" на Галина Станева в Галерия 8, Варна

Изложба малка пластика

"Следи" на Галина Станева в Галерия 8, Варна


◊ ПОКАНА

На 9 август, на третия ден на поредното издание на Фестивала "Август в изкуствата", от 19.00 в Галерия 8 ще бъде показана изложбата "Следи". Експозицията на Галина Станева е от малка пластика – бронз и един необичаен за скулптурата материал графит. Това е втората самостоятелна изложба в Галерия 8 на тази талантлива, млада авторка.

Ето какво споделя Галина Станева за развитието на идеята за "Следи":

„Както парчето графит оставя следа и с това изменя своята форма, така и човекът слага своя отпечатък върху света. Животът променя душата, мисленето, тялото. Белезите оформят и изграждат нова визия, нова позиция.

Следата е бледа, едва забележима или ярка и незабравима. Контрастна - ту черна, ту бяла.

Всяка стъпка може да промени посоката и да направи човека различен. Добрината не винаги среща добро, на злината не всеки отвръща със зло. Хората се променят един друг, съграждайки и вдъхновявайки или рушейки и наранявайки. Всяка малка стъпка влияе и носи последствия върху семейството, обществото, държавата, природата, планетата.

Всяко парче графит, обработено по различен начин, оставя уникална следа, а хората също са несравними  един с друг с техните по–малки и по–големи постижения и постъпки.“


Заповядайте, ще се радвам да се видим.


Автор:
Борис Стателов
Публикация:
08.08.2014 г. 15:42
Етикети:
Галина СтаневаСледиВарнаГалерия 8
Изложба малка пластика
Посетено:
1653
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19685-sledi-na-galina-staneva-v-galeriya-8-varna