Изложби

Изложба фотография и акция "Пресконференция"

Фотографии от Китай на Златина Костова и интерактивна акция на Емил Миразчиев

◊ ПОКАНА

На 5 август 2014 от 18 ч. в първата комерсиална галерия за съвременно изкуство в България - Галерия „Коридор”, се открива изложба фотографии от Китай на Златина Костова, която ще бъде последвана от акция на Емил Миразчиев.

Златина живее в Италия вече повече от десет години, където завършва с отличие Китаистика в Университета за чужди езици и литература „Г. Д’Анунцио” в град Пескара, със специалност Китайско съвременно изкуство. След завършването си заминава за едногодишна специализация в Пекинския Университет за чужди езици. През едногодишния си престой в Китай, Златина събира множество впечатления, посещава галерии и изложби, среща се с десетки съдби и истории, които се опитва да разкаже чрез фотографията.

Това лято Златина се завръща в родния си Пловдив, където активно ще работи за каузата на Сдружение „Изкуство днес”, което вече 20 години запознава гражданите на града със световните тенденции в съвременното изкуство и развива изключително важна галерийна и културна дейност.

Изложбата ще открие Амелия Гешева, която ще изрази публично становището на ОИ "Старинен Пловдив", отностно безвъзмездното отдаване на къщата на ул. „Константин Стоилов” 36 на Сдружение „Изкуство днес”, което създаде Центъра за съвременно изкуство - Баня Старинна, Галерия "Коридор" и програма за обмен на артисти от цял свят.

Изложбата ще бъде последвана от акция в публичното и медийно пространство на известния със своите предизвикателства български художник Емил Миразчиев. Интерактивната акция носи изненадващото име „Пресконференция”, на която са специално поканени журналистите от всички медии, както и колегите от ОИ "Старинен Пловдив", с молбата да превърнат акцията в разгорещена дискусия и хепънинг. Събитието е част от поредицата акции на Емил Миразчиев, които ще се състоят до откриването на изложбата „Несъгласие” на 5 септември по случай 20-ото издaние на Седмица на съвременното изкуство в Баня Старинна, с куратор Яра Бубнова.

Очакваме Ви!

Автор:
Сдружение "Изкуство днес"
Публикация:
05.08.2014 г. 10:49
Етикети:
КитайфотографияизложбаОИ Старинен ПловдивСдружение Изкуство днес
галерия Коридор
Златина Костова
Емил Миразчиев
Посетено:
1308
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19676-izlozhba-fotografiya-i-aktsiya-preskonferentsiya