Изложби

Vivacom Art Hall представя изложбата "И словото стана плът"

Проектът е дело на млади автори от СУ, вдъхновени от романа „Хазарски речник“ на Милорад Павич

Vivacom Art Hall представя изложбата "И словото стана плът"


◊ ПОКАНА

От 22 юли до 3 август във VIVACOM Art Hall ще може да бъде разгледана изложбата „И словото стана плът“ ("Verbum caro factum est") на талантливи млади автори от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Колективният проект е дело на Виолета Апостолова/Лети, Красимира Дренска, Полина Петрова и Цвета Петрова, които черпят вдъхновение за неговото създаване от романа на сръбския писател Милорад Павич – „Хазарски речник“. Проектът е реализиран от младите художнички през 2012 г. за придобиване на магистърска степен по специалност „Семиотика и педагогика на изобразителното изкуство“.

Основна изходна точка в графичните и живописни работи на студентките е текстът като изразно средство - не само на концептуално ниво, но и като чисто типографски или визуален елемент. Следвайки духа на многопластовия „Хазарски речник“, всеки от авторите представя своите лични разбирания и търсения в творчески и в идеен план. Те засягат въпроси, разисквани в романа, които се оказват изключително актуални днес - теми за идентичност, вяра и познание, въпроси за различията в едно общество на масова култура и унификация, размисли върху преживяването на съня и мястото на жената в съвременния социум.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 23 юли от 19:00 ч. в арт пространството на Телефонната палата.

Вход свободен.




Автор:
Vivacom Art Hall
Публикация:
21.07.2014 г. 15:47
Етикети:
Красимира ДренскаВиолета Апостолова/ЛетиVivacom Art Hallизложба
Хазарски речник
Милорад Павич
Цвета Петрова
Полина Петрова
И словото стана плът
Посетено:
1385
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19636-vivacom-art-hall-predstavya-izlozhbata-i-slovoto-stana-plat