Изложби

Улицата в България Мол - стрийт арт изложба на Ивайло Боляров и изложба на Силвия Павлова, Николай Енчев и Ангел Гешев

В рамките на проекта „Събудете стените си с Пепси“

Улицата в България Мол - стрийт арт изложба на Ивайло Боляров и изложба на Силвия Павлова, Николай Енчев и Ангел Гешев


◊ СЪБИТИЕТО

Този месец проектът „Събудете стените си с Пепси“ събира творци, чието изкуство е пътувало из цял свят и чрез което ние можем да пътуваме из дебрите на въображението си…

От 10.07.2014 г. до 10.08.2014 г. посетителите на България Мол ще могат да разгледат самостоятелната изложба на уличния артист Ивайло Боляров, както и колективната изложба на Силвия Павлова, Николай Енчев и Ангел Гешев.

Опит за бунт, модерна провокация, шареното в ъндърграунда – всичко това може да бъде уличното изкуство, в което влиза и така нареченият стенсил.


◊ АВТОРИТЕ

Ивайло Боляров

През 80-те години се появява първият популярен стрийт артист Keith Haring, художник, който трансформира графитите в изкуство. Човекът, който прави стрийт арта световноизвестен, не може да се отрече, е Banksy. През 2010 г. след излъчването на филма Exit Through the Gift Shop, стрийт артът набира оромен интерес по света. През 2011 г. в Лос Анджелис MOCA прави невиждано шоу. “Art In The Street”, който посреща средно 2046 посетители на ден. В България също има талантливи улични артисти. Със своята изложба Ивайло Боляров обогатява все още не толкова наситения пейзаж от стрийт арт у нас.

Ивайло е завършил Национална гимназия за приложни изкуства “Свети Лука” през 1989 г. През 2001 г. завършва с бакалавърска степен НБУ със специалност „Визуални изкуства и комуникации”. От 2001 г. е член на Съюза на българските художници и Международната асоциация по изкуства към ЮНЕСКО. През 2001 г. получава диплома за успешно представяне във Второто биенале за артистичен и пространствен дизайн. През 2001 г. печели четвърта награда на Агенция за подпомагане на устойчивото развитие, Рабат, Мароко, с 3D визуализация на архитектурен проект.

Силвия Павлова

Завършва художественото си образование в НБУ в специалност сценография. Занимава се основно с живопис и текстилен дизайн. Има над десет самостоятелни изложби в страната и множество участия в колективни изложби в България, Германия, Австрия, Англия и островите Фиджи. Взема участие в национални пленери и симпозиуми по живопис. Печели няколко награди в национални и международни живописни конкурси. Фотографията е нейно хоби. В тази изложба представя кадри на фасади на сгради и автентични мазилки заснети в Яфо – Израел през миналата година. Фотографиите представляват фрагменти от уличното изкуство на Яфо, от което авторката прави свои композиции като търси сюжет в почти абстрактните форми.

Николай Енчев

Николай Енчев Колев е роден на 28.01.1964 г. в град Разград. Завършва ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Велико Търново, Факултет „Изобразително изкуство”, специалност „Живопис” през 1985 г. Работи в областта на рисунката, живописта и графичния дизайн. Има четири самостоятелни изложби. Участва в изложби с “Група 7” в България и САЩ и в други международни изложби във Франция, Полша, Сърбия и Черна Гора и в България. Негови творби се намират в частни и обществени колекции във Франция, Испания, Полша, Чехия, Германия, САЩ, Русия. Николай Енчев представя в тази изложба свои дигитални рисунки.

Ангел Гешев

Творбите му са изключителни и високо оценени в цял свят. Роден е през 1962 в Пловдив, завършва ССХУ за Сценични кадри в Пловдив, а след това и магистратура в Москва, работи в Московското студио на Руската академия за изобразително изкуство, а през 1998 е творчески директор на „A&Y“ Студио в Пекин. Талантът му го отвежда в много и далечни страни, като има самостоятелни изложби в Пекин, Шанхай, Москва, Ашафенбург - Германия, Сеул, Тайпей и България. Негови картина са в колекциите на Националния музей за изобразително изкуство в Пекин, Музеят по изящни изкуства „Пушкин“ в Москва, Министерство на културата на Русия, Националната художествена академия в София, Музей „Zumerly” и университетът в Портланд в САЩ, Тексас Петролиум в Пекин, Народното Събрание на Република България и частни колекции из цял свят.



Автор:
Art Rental
Публикация:
18.07.2014 г. 15:02
Етикети:
Ангел ГешевСилвия Павловастрийт артизложбаArt Rental
Николай Енчев
Ивайло Боляров
България Мол
Посетено:
1540
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19630-ulitsata-v-balgariya-mol-striyt-art-izlozhba-na-ivaylo-bolyarov-i-izlozhba-na-silviya-pavlova-nikolay-enchev-i-angel-geshev