Изложби

Изложба "Порив за бъдещето" в БТПП

Сборна изложба на студенти от департамент „Изящни изкуства” на НБУ

Изложба "Порив за бъдещето" в БТПП


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба "Порив за бъдещето" в БТПП

На 14 юли, понеделник, от 17:30 часа в БТПП ще бъде открита сборна изложба на студенти от департамент „Изящни изкуства” от Нов Български университет (НБУ).

Изложбата „Порив за бъдещето“ е втората по ред, с която университетът участва в съвместния проект на БТПП и „Арт Виза България“ - „Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора. Включени ще бъдат 30 картини на 10 творци, обединени в кураторски проект на доц. Михаил Чомаков, с фокус съвременно изкуство.

„И в смутните времена на кризи има изкуство. То е отдушникът, отражение на човешката мисъл към  търсената промяна, експериментът продиктуван от свободата на духа и реалностите на новото време.” – коментира доц. Михаил Чомаков от НБУ. В този смисъл изложбата предвижда различни стилове и използвани техники, които показват различните пориви на участниците. Селектирани са и нови творби – от последния пленер „Римска баня”.

Изложбата ще бъде на разположение за външни посетители до 11 август на партера в сградата на Българска търговско-промишлена палата на ул. "Искър" 9.

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

„Изкуството в действие” – модерно изкуство за модерни хора е проектът на Българската търговско-промишлена палата, който ще популяризира активно в продължение на 12 месеца творчеството на два български университета – ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет. Разработен е от „Арт Виза България“ – медиа и галерия, и предвижда атрактивен фокус върху сериозна селекция от произведения - съвременно българско изкуство.

В проекта преподаватели и студенти от департамент „Изящни изкуства” на НБУ и от катедра „Изящни изкуства” на Югозападния университет, ще реализират своята съвременна визия за създаване и показване на изкуство, като презентират пред бизнеса на България, дипломатическия елит и чуждестранните гости на БТПП най-добрите свои творби и идеи през пърформанси, артинсталации, студентски спектакли, модни събития и други специални събития.


 
Автор: Организаторите
13.07.2014 г. 15:17
Посетено: 1191
Етикети: Нов български университет, изложба, Българска търговско-промишлена палата, Арт Виза България, проект Изкуството в действие, Порив за бъдещето, БТПП
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19605-izlozhba-poriv-za-badeshteto-v-btpp