Изложби

Галерия "Възраждане" Ви кани на "Лятото на българското изкуство"

Обща изложба живопис, скулптура, графика и рисунка

Галерия "Възраждане" Ви кани на "Лятото на българското изкуство"


◊ ИЗЛОЖБАТА

“Същностната разлика между културата в миналото и забавлението в наши дни е в това, че по-рано замисълът на произведенията е бил те да надживеят своето време, да пребъдат, да продължат да живеят у следващите поколения, докато днес творбите се създават, за да бъдат незабавно употребени и да изчезнат – като вафлите и пуканките. Днес културата е забава и ако нещо не е забавно, то не е култура.”

Из „Цивилизация на зрелището” от Марио Варгас Льоса

 
И защото ние от галерия "Възраждане" вече 19 години показваме българско изкуство, което ще пребъде, на 03.07.2014 г. ще открием изложба „Лятото на българското изкуство”.

Живопис, графика, скулптура и рисунка ще покажат 60 съвременни български творци от различни поколения и от различни части на България. Автори, които творят, мислят, страдат за вас. Автори чиито произведения няма да забравите и подминете, защото те са български, те са част от нашата история, култура, минало и бъдеще. Изложбата ще продължи до 01.09.2014 г.

Събитието е ретроспекция на изложбите осъществени в галерията през изминалата година. В летните жеги всеки посетител ще има възможността да си припомни както автори и картини, така също и случки, срещи и  разговори, съпроводили събитието. Ще може да премине в различни сезони и държави, да попътува в други светове, да се докосне до митове и легенди, да помечтае... и да сънува с отворени очи.

Миг на релаксация, момент на тишина и спокойствие, секунди споделена взаимност за красотата и безсмъртието на българското изкуството.



Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
30.06.2014 г. 14:00
Посетено:
1351
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19564-galeriya-vazrazhdane-vi-kani-na-lyatoto-na-balgarskoto-izkustvo