Изложби

"Вътрешен свят" - изложба текстилни пана в галерия "ЛИК"

Първата изложба на Марина Кирова в България

"Вътрешен свят" - изложба текстилни пана в галерия "ЛИК"


◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия “ЛИК”
представя

Марина Кирова

“Вътрешен свят”


Самостоятелна изложба – текстилни пана
от 25.06. до 15.07.2014 г.


Марина Кирова живее и работи във Франция от 16 г. На 18-годишна възраст заминава за Париж да следва “История на изкуството” и “Археология” в Сорбоната. Дипломира се със степен “master”, след което записва второ висше образование “Мода и мениджмънт” в частното у-ще “Креапол” Париж. След няколко стажа в престижни модни фирми, сред които “Джон Галиано”, печели два конкурса. Те й осигуряват ревюта в “Crazy Horse” и участие в изложението “Prêt-à-Porter” в Париж. През 2009 г. лансира собствена марка за дрехи.

Паралелно с това започва да се интересува от личностното си  развитие, занимава се с йога, пътува по света в търсене на вдъхновение и на себе си. Дестинации като Австралия, Тибет, Непал, Боливия, Перу и Индия й помагат да разшири кръгозора си и да започне да си отговаря на някои въпроси, които всеки човек си задава, а именно: “Кои сме ние?”, “От къде идваме?”, “На къде отиваме?”.


“Вътрешен свят” е първата изложба на Марина Кирова в България. В нея тя показва изцяло ръчно направени текстилни пана, изработени с различни техники, в които излага своето виждане за света, изразено чрез цветове и форми.

Основните теми на изложбата са: Новото човечество; Връзката ни с Космоса; Радостта на детето в нас; Вибрация; Женското и мъжкото начало.

Една Вселена от жизнерадостни цветове, силуети на хора, търсещи истината за Сътворението, космически цветни експлозии. Създаден е един Нов свят, сътворен от светлина и любов. Марина е изтъкала материята на Мирозданието и е отговорила на въпросите, които е задавала.


Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
26.06.2014 г. 14:43
Етикети:
Галерия ЛИКтекстилни панаизложба
Вътрешен свят
Марина Кирова
Посетено:
2054
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19545-vatreshen-svyat-izlozhba-tekstilni-pana-v-galeriya-lik