Изложби

Фотоизложба "Ин и Ян в Синдзян" в галерия "Мисията"

По повод 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република България и Китайската народна република

Фотоизложба "Ин и Ян в Синдзян" в галерия "Мисията"


◊ СЪБИТИЕТО

Дипломатическият и Културният институти при Министъра на външните работи на България съвместно организират фотоизложбата "Ин и Ян в Синдзян" на фоторепортера Румяна Тонева.

Изложбата ще се открие в галерия „Мисията” на 3 юли от 18.00 ч.

Събитието е по повод 65-годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Китайската народна република.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА "ИН И ЯН В СИНДЗЯН"

„Нова земя – така най-често превеждат името на Синдзян. Това място съчетава смайваща природа, удивително строителство, забележителен напредък и хилядолетна история. Провинцията е дом на 22 милиона души от 47 етноса, които населяват най-големия автономен район на Китай. В Синдзян - Уйгурски автономен район бях през август миналата година, казва Румяна Тонева, заедно с още 13 колеги фоторепортери от различни страни, по покана на китайското национално радио. Имах уникалната възможност да се докосна до хилядолетната култура, различните традиции, забързаното съвремие и удивителна природа на най-многоликата китайска провинция. Снимките ми имат амбицията да направят зрителите съпричастни към един различен, много жив и разнообразен свят, в който пясъците имат свой характер, форми и плътност, скалите и пещерите пазят свидетелства за живота на предшествениците, а хората пренасят през вековете древните си обичаи и култура.”

Румяна Тонева работи като фоторепортер във вестник "24 часа" от 1994 г. Автор е на три самостоятелни изложби. Първата – „Сирия - приказки от десет нощи” представя страни от живота, историята, културата и религиите на сирийския народ и е представена последователно във Военния клуб и зала „България”. „София от небето под земята” събира образите от една въздушна обиколка над столицата и в продължение на месец е представена в метростанция „Сердика”. ”Сахара – щрихи” е третата изложба на Румяна Тонева, представена в сградата на Народното събрание през 2012 г. и в рамките на „Салон на изкуствата 2014” в НДК.


Изложбата
"Ин и Ян в Синдзян" ще може да бъде видяна до 18 юли в галерия „Мисията” на ул. "Алфред Нобел" 2, с вход от ул. "Александър Жендов".

Автор:
Културен институт към министъра на външните работи
Публикация:
25.06.2014 г. 17:02
Етикети:
КитайБългариягалерия МисиятаФотоизложба
Румяна Тонева
Ин и Ян в Синдзян
Посетено:
1173
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19535-fotoizlozhba-in-i-yan-v-sindzyan-v-galeriya-misiyata