Изложби

"Полъх на криле" в галерия "Ларго", Варна

Изложба живопис на Светла Косева

"Полъх на криле" в галерия "Ларго", Варна


◊ ИЗЛОЖБАТА

Арт галерия "Ларго" представя
Светла Косева
„Полъх на криле”


Изложба живопис

20 юни – 10 юли 2014
   
От 20 юни 2014 год. арт галерия “Ларго” ще представи „Полъх на криле” - изложба живопис на Светла Косева. Варненската художничка е позната с импресионистичния си стил на рисуване. Картините й са пълни със светлина и птици. И в тази изложба ще видим любимите на Светла персонажи – самотни фигури по мокри площади, двойки, преплетени в ритъма на тангото или целуващи се под вечерните светлини. Птиците, населили небето над морския град са главни действащи лица в картините й - чайки, гларуси и гълъби, те са навсякъде по площадите, покривите и във въздуха. Крилете им отразяват светлината, ако се заслушаме, ще чуем шума от полета им, ако затворим очи, ще почувстваме полъха на крилете им... Изложбата ще продължи до 10 юли.
   
Повече снимки от изложбата можете да видите на www.largogallery.com.   
   

◊ ЗА ХУДОЖНИКА
   
Светла Косева е родена на 5 август 1970 г. в гр. Варна. Завършва Художествено училище за изящни изкуства "Цанко Лавренов" в град Пловдив. Има над 15 самостоятелни изложби в Лондон, Варна, Пловдив и София. През 2008 г. е номинирана за участие в Национална изложба на АЛИАНЦ България за живопис.

Картините й са част от общи национални и международни изложби във Варна, София, Пловдив, Габрово, Севлиево и Лондон. Живее и работи във Варна.



Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
21.06.2014 г. 15:26
Посетено:
1077
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19505-polah-na-krile-v-galeriya-largo-varna