Изложби

Чудният свят на Владимир Шунев в галерия "Маестро"

Изложба живопис

Чудният свят на Владимир Шунев в галерия "Маестро"

                            

◊ ИЗЛОЖБАТА

Чудният свят на Владимир Шунев

Интересен и оригинален автор Владимир Шунев гостува на галерия „Маестро” с двадесет и пет свои творби. В тази виртуална галерия художникът ни показва най-новото в своите творчески търсения. Като проекция на вътрешния, духовен свят на твореца, на самобитността му и характерните художнически способности, картините на Владимир Шунев носят много настроение и характерно излъчване. В тях  откриваме близки и далечни светове, странни дървета, необичайни природни дадености и една естетика, която подкупва зрителя. Наивизмът, характерен за повече от картините му внушава много спокойствие и хармония. В творбите му човешките фигури отсъстват, но присъствието на човека  се усеща. То е в изпълнените със светлина прозорци на къщите, в недопитата чаша кафе с лъжичка в нея, до ваза с три изящни цветя, в разрязаното парче диня и пълната чаша с вино.

По детски чисти, много ясни в пластично отношение работите на автора ни въвеждат в един свят, близък до детското въображение. Той е чист и красив, свързан неизменно с позитивни нагласи и преживявания.

Картините на Владимир Шунев са изпълнени с много топлина и светлина, които присъстват навсякъде, независимо дали са използвани топли или студени тонове. Те създават радостно усещане и душевен комфорт за този, който ги гледа. Уравновесени в композиционна посока творбите на художника зареждат с енергия, която може да ни даде само истинското изкуство, създадено от душа и сърце.

Д-р Дочка Кисьова-Гогова,
изкуствовед


Изложбата може да посетите във Виртуална изложбена зала на Галерия Маестро на адрес: http://expoartgallery.com

Автор:
Райна Костова
Публикация:
18.06.2014 г. 16:24
Етикети:
галерия МаестроИзложба живопис
Чудният свят на Владимир Шунев
Посетено:
1924
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19489-chudniyat-svyat-na-vladimir-shunev-v-galeriya-maestro