Изложби

Comic sans sens – изложба и уъркшоп в Русе

Международно дружество "Елиас Канети" представя

Comic sans sens – изложба и уъркшоп в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Международно дружество „Елиас Канети” представя

Comic sans sens – изложба и уъркшоп

16 юни 2014
Дом Канети, ул. "Славянска" 12, Русе

. 16:00 ч. - Уъркшоп
. 18:00 ч. - Откриване на изложба



Изложбата Comics sans sens събира най-доброто от многобройни срещи на комикс-ентусиасти из цялата страна. Творбите са създадени от повече от един автор на принципа на т.нар. комикс-джем. Комикс-джем е събиране на комикс артисти, а и всички желаещи да се включат, с цел импровизации в комикс форма.
Характерно за джемовете е, че се провеждат без предварителна подготовка на участниците и без уговорен сценарий на творбите. Всичко се случва на място, импровизира се, в повечето случаи дори без зададена тема. Тя се диктува от конкретното място, време и участници.

В изложбата са включени творби от джемове, организирани в различни пространства в София, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас и Русе през изминалата година и половина.

Преди изложбата, от 16 ч. в Дом Канети ще се състои един комикс уъркшоп. Заедно с Ивайло Драганов (Comicsbistro.net) всички желаещи ще имат възможността да се включат във втората комикс джем сесия в Русе. Записване: leonardo@eliascanetti.org

Comicsbistro.net е авторски проект за споделяне на български онлайн комикси. „Ко-миксер” е периодично издание, съдържащо кратки комикс истории от различни автори, без продължение, които са обединени под една тема, различна за всеки брой. 

Автор:
Международно дружество "Елиас Канети"
Публикация:
12.06.2014 г. 12:36
Посетено:
1075
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/19447-comic-sans-sens-izlozhba-i-uarkshop-v-ruse